ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
19/07/2017 09:49 EEST | Updated 19/07/2017 09:49 EEST

Bloomberg: Η Ελλάδα θα βγει καθυστερημένα στις αγορές εξαιτίας του ΔΝΤ

Bloomberg via Getty Images
A Greek national flag flies from the top of the Acropolis hill above visiting tourists in Athens, Greece, on Wednesday, June 28, 2017. The change in sentiment toward Greece -- the epicenter of the European financial crisis -- is reflected in the fact that countrys bond yields are the lowest since before the turmoil even as the debt remains deep in junk territory. Photographer: Kostas Tsironis/Bloomberg via Getty Images

Η Ελλάδα θα βγει καθυστερημένα στις αγορές εξαιτίας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) , σύμφωνα με το «Bloomberg».

Το πρακτορείο, επικαλούμενο τρεις ανώνυμες πηγές, επισημαίνει ότι η έκδοση ομολόγων αντιμετωπίζει καθυστερήσεις, εν μέρει εξαιτίας του ανώτατου ορίου για το ύψος του χρέους της χώρας που έχει θέσει το Ταμείο. Με αυτό τον τρόπο, δεν επιτρέπεται στην χώρα μας να αυξήσει περαιτέρω το χρέος της.

Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι η Ελλάδα θα μπορεί να αναχρηματοδοτήσει το χρέος της, με αντικατάσταση του υφιστάμενου χρέους, με νέα ομολογά εφόσον δεν αυξάνεται το συνολικός ύψος του. 

Υπενθυμίζουμε ότι το Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ θα συνεδριάσει αύριο, Πέμπτη, για να αποφασίσει επί της αρχής τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα και να δημοσιοποιήσει την ανάλυσή του για τη βιωσιμότητα του χρέους.