ΔΙΕΘΝΕΣ
20/07/2017 15:35 EEST | Updated 20/07/2017 15:58 EEST

Θυμάστε την οργή μας όταν κυνηγός σκότωσε το εμβληματικό λιοντάρι της Ζιμπάμπουε, Cecil; Τώρα σκότωσαν και τον γιο του

paulafrench via Getty Images
Cecil the Lion was killed by a hunter in July 2015. This image was taken the previous year while he was still the king of his pride.

Το καλοκαίρι του 2015 η είδηση πως ένας κυνηγός σκότωσε, έγδαρε και αποκεφάλισε τον Cecil, το εμβληματικό λιοντάρι της Ζιμπάμπουε, είχε προκαλέσει πολύ έντονες αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο με τους χρήστες μάλιστα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να δίνουν τον τόνο.

Το πανέμορφο ζώο είχε σκοτώσει, γδάρει και αποκεφαλίσει ο γιατρός Walter Palmer o οποίος αφού δόθηκε στη δημοσιότητα το όνομά του από οικολόγους της Ζιμπάμπουε φρόντισε να εξαφανιστεί για λίγο καιρό...

Παρά τις διαμαρτυρίες όμως και τα διαδικτυακά αιτήματα για παραδειγματική τιμωρία του κυνηγού και τη λήψη μέτρων ώστε η ιστορία του Cecil- για την ακρίβεια το τραγικό τέλος του- να μην επαναληφθεί, κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ.

Όπως φαίνεται, τώρα, ένας άλλος κυνηγός και επίσης γιατρός ο Robert Cooke σκότωσε τον γιο του Cecil.

Ο Xanda ήταν 6 ετών και είχε ήδη αποκτήσει πολλά μικρά από τις συντρόφους του και σκοτώθηκε πριν από μερικές ημέρες. Κανείς όμως δεν μπορεί να κάνει κάτι για τον θάνατό του. Αυτό καθώς ο Xanda συνήθιζε να βγαίνει εκτός των ορίων του Εθνικού Πάρκου Ηwange και ήταν ήδη 6 ετών, κάτι που καθιστά νόμιμη την πράξη του επαγγελματία κυνηγού ο οποίος μάλιστα επέστρεψε και στους υπεύθυνους το κολάρου που έφερε το λιοντάρι για να παρακολουθούνται οι κινήσεις του.

Σημειώνεται πως ο ίδιος κυνηγός που σκότωσε τον Xanda είναι αυτός που το 2015 είχε σκοτώσει και τον αδερφό του Xanda -και γιο φυσικά του Cecil.

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost