ΔΙΕΘΝΕΣ
20/07/2017 05:11 EEST | Updated 20/07/2017 05:12 EEST

Τραμπ: Αν ήξερα ότι ο Σέσιονς θα αυτοεξαιρούνταν, δεν θα τον διόριζα υπουργό Δικαιοσύνης

JIM WATSON via Getty Images
US Attorney General Jeff Sessions (C) speaks with Health and Human Services Secretary Tom Price (L) and Acting Director of the Federal Bureau of Investigation (FBI) Andrew McCabe (R) during a press conference at the US Department of Justice in Washington, DC, on July 13, 2017. / AFP PHOTO / JIM WATSON (Photo credit should read JIM WATSON/AFP/Getty Images)

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είπε την Τετάρτη ότι δεν θα είχε διορίσει τον Τζεφ Σέσιονς ως υπουργό Δικαιοσύνης εάν ήξερε εκ των προτέρων ότι ο Σέσιονς θα αυτοεξαιρούνταν από την έρευνα για τη Ρωσία, σύμφωνα με συνέντευξή του στους New York Times.

«Ο Σέσιονς δεν θα έπρεπε ποτέ να αυτοεξαιρεθεί, και εάν πρόκειτο να το κάνει θα έπρεπε να μου το είχε πει προτού αναλάβει τη θέση του, και εγώ θα είχα επιλέξει κάποιον άλλο», έγραψαν οι Times ότι είπε ο Τραμπ.

Ο Σέσιονς αυτοεξαιρέθηκε τον Μάρτιο από την διερεύνηση που αφορά τις κατηγορίες επέμβασης της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016 και τις πιθανές σχέσεις μεταξύ Ρώσων και μελών της προεκλογικής ομάδας του Τραμπ. Έλαβε την απόφαση όταν αποκαλύφθηκε ότι κατά την ακροαματική διαδικασία του στη Γερουσία για τη θέση του υπουργού δεν είχε αναφέρει ότι είχε συναντηθεί πέρυσι με τον πρέσβη της Ρωσίας.

Εκπρόσωπος του υπουργού αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις μετά από ερώτηση του πρακτορείου Reuters.

Τον περασμένο μήνα υπήρξαν αναφορές στα MME ότι ο Σέσιονς, πρώην γερουσιαστής που ήταν μεταξύ των πρώτων υποστηρικτών του Τραμπ, είχε προσφερθεί να παραιτηθεί λόγω της έντασης που δημιουργήθηκε μεταξύ των δύο μετά την απόφασή του.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters)

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost

Sponsored Post