ΚΟΙΝΩΝΙΑ
20/07/2017 13:10 EEST | Updated 20/07/2017 13:11 EEST

Αρκούδα έπεσε θύμα τροχαίου στη νέα εθνική οδό Αμυνταίου – Φλώρινας

JEAN-CHRISTOPHE VERHAEGEN via Getty Images
Φωτό αρχείου

Το δυστύχημα συνέβη τα ξημερώματα της Τετάρτης 19 Ιουλίου στο ύψος της τοποθεσίας Κλειδί Αμυνταίου, στην περιοχή του Όροβου. Το όχημα που συγκρούστηκε με την αρκούδα συνέχισε την πορεία του παρά τις ζημιές που υπέστη εγκαταλείποντας το άτυχο ζώο νεκρό στην άσφαλτο. Η νεαρή αρσενική αρκούδα πέθανε ακαριαία λόγω εσωτερικής αιμορραγίας από τη σφοδρή σύγκρουση, σύμφωνα με υπάλληλο της κτηνιατρικής υπηρεσίας.

Στο συγκεκριμένο τμήμα του τοπικού οδικού δικτύου έχουν σημειωθεί 12 ατυχήματα με θύματα αρκούδες από το 2003. Γιαυτό το λόγο, ήδη από το 2012, η οργάνωση για την προστασία της καφέ αρκούδας «Αρκτούρος» έχει τοποθετήσει προειδοποιητικές πινακίδες για τους οδηγούς στην περιοχή. Επίσης, ο «Αρκτούρος» έχει φροντίσει να εγκαταστήσει ειδικούς ανακλαστήρες με στόχο την αντιμετώπιση τροχαίων ατυχημάτων.

«Συνήθως κατά την περίοδο από τον Μάιο έως τον Ιούλιο, παρατηρείται έντονη κινητικότητα των πληθυσμών της καφέ αρκούδας, για αναπαραγωγικούς κυρίως λόγους, αλλά και για αναζήτηση τροφής» ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Αρκτούρου, Πάνος Στεφάνου, εφιστώντας την προσοχή στους οδηγούς να τηρούν τα όρια ταχύτητας, καθώς υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες διέλευσης των ζώων.

(με πληροφορίες ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost