ΔΙΕΘΝΕΣ
21/07/2017 16:13 EEST | Updated 21/07/2017 18:28 EEST

Παραιτήθηκε (και) ο Σεν Σπάισερ από το πόστο του στον Λευκό Οίκο. Κρυβόταν πίσω από θάμνους για να αποφύγει τους δημοσιογράφους

White House Press Secretary Sean Spicer briefs members of the media during a daily briefing at the White House on July 17, 2017 in Washington, DC. / AFP PHOTO / Olivier Douliery        (Photo credit should read OLIVIER DOULIERY/AFP/Getty Images)
OLIVIER DOULIERY via Getty Images
White House Press Secretary Sean Spicer briefs members of the media during a daily briefing at the White House on July 17, 2017 in Washington, DC. / AFP PHOTO / Olivier Douliery (Photo credit should read OLIVIER DOULIERY/AFP/Getty Images)

Ο Σεν Σπάισερ παραιτήθηκε από την θέση του εκπροσώπου Τύπου του Λευκού Οίκου σήμερα, Παρασκευή.

Ο Γκλεν Θρας από τους «New York Times» μετέδωσε ότι ο Σπάισερ παραιτήθηκε μετά τον διορισμό του Άνθονι Σκαραμούτσι ως επικεφαλής του Τμήματος Επικοινωνίας του Λευκού Οίκου. Ο Σπάισερ φέρεται να εξέφρασε την αντίθεσή του στον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ πριν υποβάλει την παραίτησή του.

Το ABC και οι Times αναφέρουν πως ο Τραμπ δεν ζήτησε την παραίτηση του Σπάισερ.

Ο τελευταίος διαφωνούσε συχνά με τον Αμερικανό πρόεδρο. Επί παραδείγματι, ο Σπάισερ είχε πει τον Ιανουάριο πως το αντιμεταναστευτικό διάταγμα Τραμπ δεν συνιστά απαγόρευση εισόδου, κάτι το οποίο διέψευσε πρόσφατα ο ίδιος ο πρόεδρος.

Ακόμα, δεν ήταν λίγες οι φορές που ο εκπρόσωπος Τύπου είχε βρεθεί σε δύσκολη θέση μετά την απόλυση του επικεφαλής του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ. Μια μέρα είχε μάλιστα αναγκαστεί να κρυφτεί πίσω από κάτι θάμνους για να αποφύγει τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι ο Τραμπ επέλεξε τον Σπάισερ για το συγκεκριμένο πόστο τον Δεκέμβριο του 2016. Προηγουμένως ήταν επικεφαλής του Τμήματος Επικοινωνίας της Εθνικής Επιτροπής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η ηθοποιός Μελίσα ΜακΚάρθι είχε υποδυθεί τον Σπάισερ στα πλαίσια της εκπομπής του NBC «Saturday Night Live». Αυτό είχε δυσαρεστήσει τον Τραμπ, σύμφωνα με το Politico.

Σκαραμούτσι: Δεν υπάρχουν εσωτερικές έριδες

Ο Λευκός Οίκος δεν σπαράσσεται από εσωτερικές έριδες, διαβεβαίωσε σήμερα ο νέος διευθυντής επικοινωνίας, Άντονι Σκαραμούτσι, αφού γνωστοποίησε τον διορισμό της Σάρα Σάντερς στην θέση της εκπροσώπου τύπου του Ντόναλντ Τραμπ.

«Θέλω να καταστήσω σαφές ότι το πολιτισμικό μας μοντέλο συνίσταται στην προώθηση του προγράμματος του προέδρου πριν από ο,τιδήποτε άλλο» τόνισε ο ίδιος.

«Εάν υπάρχουν κάποιες μικρές τριβές στο εσωτερικό του Λευκού Οίκους εξαιτίας αυτού, δεν είναι κάτι το σοβαρό».

«Το πλοίο πλέει στη σωστή κατεύθυνση» σημείωσε ο Σκαραμούτσι προτού συμπληρώσει:

«Αγαπώ την ομάδα. Επιτρέψτε μου να επαναδιατυπώσω την φράση μου. Λατρεύω την ομάδα».

Από την άλλη, ο Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε το παράπονό του ότι το έργο που έχει επιτευχθεί από τον Λευκό Οίκο, έξι μήνες μετά την ανάληψη καθηκόντων από τον ίδιο και την κυβέρνησή του, δεν έχει αναγνωριστεί επαρκώς, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση που ανέγνωσε η Σάρα Σάντερς.

«Έχουμε καταφέρει τόσα πολλά και μας αναγνωρίζουν τόσα λίγα» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος μέσω της εκπροσώπου του.

Η κόρη του πρώην κυβερνήτη του Αρκάνσας Μάικ Χάκαμπι αναλαμβάνει επομένως καθήκοντα εκπροσώπου τύπου του Λευκού Οίκου μετά την παραίτηση του Σον Σπάισερ, στο πλαίσιο του ανασχηματισμού που έγινε στα πρόσωπα του στενού περιβάλλοντος του Ρεπουμπλικανού προέδρου.

«Είμαι ευγνώμων για τη δουλειά του Σον εκ μέρους της κυβέρνησής μου και του αμερικανικού λαού. Του εύχομαι κάθε επιτυχία στην αναζήτηση νέων ευκαιριών. Κοιτάξτε απλά τα φοβέρα ποσοστά του στην τηλεθέαση» τόνισε ο Τραμπ.

Sponsored Post