ΕΙΔΗΣΕΙΣ
21/07/2017 06:18 EEST | Updated 21/07/2017 09:45 EEST

Συλλυπητήρια από τον πολιτικό κόσμο για τον σεισμό στην Κω

Eurokinissi

Τα συλλυπητήριά του για τους νεκρούς από τον σεισμό στην Κω έδωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης. «Εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στους οικείους των νεκρών από τον ισχυρό σεισμό στην Κω και εύχομαι ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Είμαστε όλοι στον πλευρό των κατοίκων της Κω, που δοκιμάζονται από τον σεισμό» δήλωσε ο κ. Βούτσης.

Τα συλλυπητήριά του στους οικείους των δύο νεκρών έστειλε με ανάρτησή του στο twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η σκέψη μας είναι στους νησιώτες μας στην Κω και τα άλλα νησιά», έγραψε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, σε ανάρτησή του στο Twitter.

Με τον δήμαρχο της Κω Γιώργο Κυρίτση επικοινώνησε η Φώφη Γεννηματά, ενημερώθηκε για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από τον σεισμό και του εξέφρασε την συμπαράσταση της, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Κλιμάκιο αποτελούμενο από τον αντιπρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Κρεμαστινό (βουλευτή Δωδεκανήσου)και τον αρμόδιο τομεάρχη της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννη Μανιάτη, μεταβαίνει στην Κω ώστε να διαπιστωθεί η έκταση των προβλημάτων και να συμβάλουμε με κάθε τρόπο στα   άμεσα μέτρα ανακούφισης των κατοίκων και αποκατάστασης  της κοινωνικής και οικονομικής ζωής στο νησί.

«Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας προς τις οικογένειες των θυμάτων και ευχόμαστε στους τραυματίες γρήγορη ανάρρωση» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Έκκληση στην κυβέρνηση «να συνδράμει με όλα τα μέσα που διαθέτει, ώστε να επανέλθει, η καθημερινότητα των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού σε κανονικά επίπεδα» απευθύνει με ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων, εκφράζοντας παράλληλα τη «βαθύτατη θλίψη της για τον θάνατο των δύο συνανθρώπων μας, από τον ισχυρό σεισμό στην Κω. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους τους».

«Μαζί με τη θλίψη για την απώλεια δύο νέων ανθρώπων και τις ευχές για την ταχεία ανάρρωση των τραυματιών, χρειάζεται να επισημανθεί ότι ο καταστροφικός σεισμός που έπληξε την Κω ανέδειξε με τραγικό τρόπο, για μία ακόμα φορά, τις σοβαρές ελλείψεις αντισεισμικής προστασίας της χώρας. Ιδιαίτερα η Κως, με τα παλιά κτήρια του ιστορικού της κέντρου, αποδείχτηκε ανοχύρωτη, ενώ σημαντικές είναι οι καταστροφές στο λιμάνι της και σε άλλες υποδομές» αναφέρει ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Καταλήγοντας, στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ επαναφέρει εκ νέου το αίτημά του να αρχίσουν άμεσα έργα ελέγχου και αντισεισμικής θωράκισης και προστασίας σε όλη τη χώρα.

«Αυτές τις στιγμές η σκέψη όλων μας είναι στους κατοίκους της Κω και στους χιλιάδες επισκέπτες της, που αναστατώθηκαν από τον ισχυρό σεισμό. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για τον αδόκητο χαμό των δύο συνανθρώπων μας και ευχόμαστε στους τραυματίες ανάρρωση το ταχύτερο δυνατό» δήλωσε η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου, εκφράζοντας, ταυτόχρονα, την προσδοκία ότι «με την άμεση κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού και την απαράμιλλη ψυχραιμία που επέδειξαν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Κω θα υπάρξει γρήγορα αποκατάσταση της κοινωνικής και οικονομικής ζωής στο νησί».