Αίγυπτος: Οδηγός τανκ αναχαίτισε και συνέθλιψε με το άρμα του αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά

Αίγυπτος: Οδηγός τανκ αναχαίτισε και συνέθλιψε με το άρμα του αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά
YouTube

Τα εύσημα των αιγυπτιακών αρχών λαμβάνει ο οδηγός ενός άρματος μάχης, ο οποίος αναχαίτισε και συνέθλιψε με το όχημά του ένα αυτοκίνητο το οποίο, όπως προέκυψε, ήταν φορτωμένο με εκρηκτικά.

Το αιγυπτιακό υπουργείο Άμυνας έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από μια τρομοκρατική επίθεση από τέσσερις ενόπλους στην πόλη Ελ Αρίς τη Δευτέρα.

Στο βίντεο φαίνεται ένα αυτοκίνητο να πλησιάζει με ταχύτητα μια γραμμή άλλων οχημάτων πριν αναχαιτιστεί από το τανκ, το οποίο μπλοκάρει την πορεία του. Στη συνέχεια, οι οδηγοί φαίνονται να εγκαταλείπουν τα οχήματά τους, ενώ το τανκ επιταχύνει και συνθλίβει το αυτοκίνητο. Στη συνέχεια, απομακρύνεται σε απόσταση ασφαλείας- και λίγο μετά λαμβάνει χώρα μια ισχυρή έκρηξη, προφανώς από εκρηκτικά τα οποία βρίσκονταν στο εσωτερικό του.

Σύμφωνα με τον αιγυπτιακό στρατό, μέσα στο όχημα βρίσκονταν τέσσερις άνδρες, οπλισμένοι με αυτόματα και πολυβόλα.

Όπως αναφέρει το RT, το αιγυπτιακό υπουργείο Άμυνας επαίνεσε τις αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις, που έσωσαν τις ζωές περίπου 60 ανθρώπων. «Ο οδηγός του τανκ μπόρεσε να αντιδράσει...έσπευσε να αναχαιτίσει το αυτοκίνητο και να συγκρουστεί μαζί του» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. Ωστόσο, παρά τις προσπάθειες των δυνάμεων ασφαλείας, τουλάχιστον επτά άτομα αναφέρθηκε ότι σκοτώθηκαν κατά το περιστατικό.

Δημοφιλή