ΔΙΕΘΝΕΣ
01/08/2017 18:13 EEST | Updated 01/08/2017 18:13 EEST

«Ανοιχτή» σε διάλογο με τη Βόρεια Κορέα η Ουάσιγκτον

POOL New / Reuters
A North Korean soldier takes a group photo of his colleagues as the United Nations Command officials visit after a commemorative ceremony for the 64th anniversary of the Korean armistice at the truce village of Panmunjom in the Demilitarized Zone (DMZ) dividing the two Koreas July 27, 2017. REUTERS/Jung Yeon-Je/Pool

Το γεγονός πως οι ΗΠΑ δεν επιθυμούν να ανατρέψουν την κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας ενώ θέλουν να διεξάγουν διάλογο με την Πιονγιάνγκ κάποια στιγμή, γνωστοποίησε σήμερα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον.

«Δεν επιδιώκουμε μια αλλαγή καθεστώτος, δεν επιθυμούμε την κατάρρευση του καθεστώτος, δεν επιδιώκουμε την ταχεία επανένωση της χερσονήσου, δεν αναζητούμε μια δικαιολογία να στείλουμε τον στρατό μας στα βόρεια της 38ης παραλλήλου», τόνισε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας σε δημοσιογράφους στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Δεν είμαστε ο εχθρός σας, αλλά αντιπροσωπεύετε μια απαράδεκτη απειλή για εμάς και πρέπει να απαντήσουμε. Και ελπίζουμε ότι κάποια στιγμή θα ξεκινήσουν να καταλαβαίνουν ότι θα επιθυμούσαμε να κάτσουμε να έχουμε έναν διάλογο μαζί τους», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost

Sponsored Post