ΚΟΙΝΩΝΙΑ
01/08/2017 07:44 EEST | Updated 01/08/2017 08:07 EEST

Τα McDonald's μεταμορφώνουν τη χάρτινη θήκη του ποτηριού σας σε ανακυκλώσιμο στερεοφωνικό

shutterstock
Φωτογραφία Αρχείου

Το παγωτό του McDonald's, McFlurry, έγινε 22 χρονών την προηγούμενη εβδομάδα και για τον εορτασμό των γενεθλίων, η εταιρία κυκλοφόρησε ένα μικρό στερεοφωνικό, σύμφωνα με το Mashable.

Το boombox του McDonald's είναι μια δημιουργία της εταιρίας φαγητού και της ομάδας έρευνας ήχου του Πανεπιστημίου Waterloo και του εργαστηρίου Stacklab. Το φορητό ηχείο είναι κατασκευασμένο από τις θήκες των ποτηριών που όταν διπλωθούν, μετατρέπονται σε ηχεία για κάθε συσκευή Smartphone. Το στερεοφωνικό ήταν διαθέσιμο για δοκιμή σε μια εκδήλωση στο Τορόντο, καθώς και το McFlurry «ανακαλύφθηκε» στον Καναδά.

Το McBoombox λειτουργεί ως ενισχυτής, δυναμώνοντας την ένταση του ήχου που προέρχεται από τα ηχεία του κινητού τηλεφώνου, όταν αυτό τοποθετηθεί στο χάρτινο, διπλωμένο κουτί. Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της νέας συσκευής, παρουσιάστηκε ένα συνοδευτικό βίντεο προώθησης που υπόσχεται να ενισχύσει τον ήχο από το Smartphone κατά 101%, χάρη στο πρωτότυπο σχήμα του. Οι σχεδιαστές του στο Πανεπιστήμιο Waterloo και το Stacklab κατέληξαν σε ένα δεκάπλευρο κωνικό σχήμα που ανοίγει στο κάτω μέρος της θήκης.

«Όταν αλλάξαμε το σχήμα του McBoombox, η διαφορά στο επίπεδο του ήχου ήταν στο 50%”, λέει η Janelle Resch, υποψήφια διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο του Waterloo και επιχειρηματίας, στο βίντεο. «Όταν χρησιμοποιήσαμε το αντανακλαστικό υλικό, αυξάνεται ο ήχος κατά 43%. Όταν τοποθετείται το κινητό στη βάση του Boombox, η ποιότητα του ήχου είναι στο 101%».

Πρόκειται για έναν ιδιοφυή τρόπο να δώσετε στις χάρτινες θήκες του ποτηριού, μια δεύτερη ζωή και να ακούσετε μουσική σε καλή ποιότητα, όταν βρίσκεστε σε εξωτερικό περιβάλλον.

Πηγή: Mashable

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost

Sponsored Post