ΔΙΕΘΝΕΣ
03/08/2017 09:47 EEST | Updated 03/08/2017 09:48 EEST

Ο Χασάν Ροχανί δεσμεύεται να ενισχύσει την οικονομία του Ιράν στη δεύτερη θητεία του ως πρόεδρος της χώρας

Majid Saeedi via Getty Images
Majid Saeedi/Getty Images

Ο Χασάν Ροχανί δεσμεύθηκε σήμερα να επικεντρωθεί στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας καθώς ξεκίνησε επισήμως την δεύτερη θητεία του ως προέδρου του Ιράν ύστερα από την έγκριση της εκλογής του από τον ανώτατο πνευματικό ηγέτη της χώρας Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.

Σε εκδήλωση που μεταδόθηκε απευθείας από την τηλεόραση, ο Ροχανί δήλωσε ότι το βασικό του μέλημα για τα επόμενα τέσσερα χρόνια θα είναι η βελτίωση της οικονομίας της χώρας προκειμένου να προωθηθεί η κοινωνική δικαιοσύνη και να εξαλειφθεί η φτώχεια. Δήλωσε επίσης ότι η κυβέρνησή του θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια να εξαλείψει τη διαφθορά και να συγκρατήσει τον πληθωρισμό.

Ο Ροχανί δεσμεύθηκε να εφαρμόσει μια «ανθεκτική οικονομία», οι βασικές παράμετροι της οποίας έχουν ήδη χαραχθεί από τον ανώτατο ηγέτη.

Το Ιράν δίνει μεγάλη σημασία στην ανεξαρτησία του και θα αντιταχθεί σε κάθε προσπάθεια απομόνωσης της χώρας, δήλωσε ο Ροχανί. Παράλληλα, τόνισε ότι η κυβέρνησή του θα συνεχίσει τις επαφές με τον έξω κόσμο και θα ενθαρρύνει τις επενδύσεις στις υποδομές ως προαπαιτούμενο για την βιώσιμη ανάπτυξη και τη μεταφορά της τεχνολογίας.

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ)