ΚΟΙΝΩΝΙΑ
04/08/2017 13:18 EEST | Updated 04/08/2017 13:21 EEST

To Σεπτέμβριο έρχεται ο Εμμανουέλ Μακρόν στην Αθήνα

EMMANUEL DUNAND via Getty Images
French President Emmanuel Macron (R) speaks with Greek Prime Minister Alexis Tsipras as he attends his first European Council in Brussels, on June 22, 2017. / AFP PHOTO / EMMANUEL DUNAND (Photo credit should read EMMANUEL DUNAND/AFP/Getty Images)

Στην Αθήνα έρχεται τον Σεπτέμβριο ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν προκειμένου να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Παράλληλα η Ελλάδα θα οργανώσει ελληνο-ιταλικό συμβούλιο και ευρωαραβική διάσκεψη.

Ο Αλ. Τσίπρας είχε σήμερα διαδοχικές συσκέψεις με υπουργούς και συνεργάτες του για την προετοιμασία των τριών σημαντικών πρωτοβουλιών που θα πραγματοποιηθούν το Σεπτέμβριο και τον Νοέμβριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Μαξίμου πραγματοποιήθηκε κοινή σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό με τον υπουργό Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη, τον υπουργό Οικονομίας Δημήτρη Παπαδημητρίου, τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο και τον υφυπουργό Οικονομίας Στέργιο Πιτσιόρλα. Το αντικείμενο της σύσκεψης ήταν το επιχειρηματικό και αναπτυξιακό σκέλος των πρωτοβουλιών.

-Επίσκεψη Μακρόν: θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου, ενώ ενδέχεται ο Γάλλος πρόεδρος να μιλήσει και στην ελληνική Βουλή.

-Πρώτο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας – Ιταλίας: θα διεξαχθεί στην Κέρκυρα στις 14 Σεπτεμβρίου και ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Ιταλό ομόλογό του Τζεντιλόνι.

-Ευρωαραβική διάσκεψη: θα πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο στην Αθήνα. Οργανώνεται από ιδιωτικούς φορείς και θα συμμετέχουν αξιωματούχοι, επιχειρηματίες και funds από τον αραβικό κόσμο.

Sponsored Post