ΔΙΕΘΝΕΣ
07/08/2017 10:02 EEST | Updated 07/08/2017 10:03 EEST

Εισβολή από...αρκούδες σε πόλεις της Ρουμανίας

Pacific Press via Getty Images
ZOO AQUARIUM, MADRID, SPAIN - 2017/07/20: A Brown bear pictured waiting for food at Madrid zoo. (Photo by Jorge Sanz/Pacific Press/LightRocket via Getty Images)

Τον τελευταίο καιρό, ένα από τα θέματα που απασχολούν την επικαιρότητα της Θεσσαλονίκης είναι οι «εισβολές» αγριογούρουνων σε σπίτια προαστίων της πόλης- ωστόσο, βορειότερα στα Βαλκάνια υπάρχουν και άλλες πόλεις που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα, και μάλιστα περισσότερων...κυβικών!

Το 60% των καφετιών αρκούδων της Ευρώπης βρίσκονται στη Ρουμανία- και κάποιες περιοχές στα κεντρικά της χώρας, όπως η Χάργκιτα και η Πράχοβα το βιώνουν έντονα αυτό: Σε βίντεο -αφιέρωμα του BBC προβάλλονται εικόνες από...επιδρομές αρκούδων που ψάχνουν φαγητό σε κατοικημένες περιοχές. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα, αρκούδες μπήκαν και σε σπίτια: Σε μια περίπτωση μια αρκούδα μπήκε στο σπίτι μιας ηλικιωμένης και έφαγε τις τηγανίτες που βρίσκονταν στο τραπέζι (χωρίς να πειράξει καθόλου τη γυναίκα).

Οι αρκούδες κατεβαίνουν από τα κοντινά βουνά, και κάποιοι φαίνονται να διασκεδάζουν τις...επιδρομές τους, αν και οι ζημιές που προκαλούνται σε κάποιες περιπτώσεις είναι μεγάλες, και ως εκ τούτου αρκετοί είναι αυτοί που ζητούν από τις αρχές να αναλάβουν δράση.

Σημειώνεται πως η καφετιά αρκούδα, σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν επιτίθεται στον άνθρωπο εκτός και αν προκληθεί.