ΔΙΕΘΝΕΣ
07/08/2017 10:17 EEST | Updated 07/08/2017 10:17 EEST

Εκτός της λίστας των 15 κορυφαίων ιδιωτικών τραπεζών η Deutsche Bank

Bloomberg via Getty Images
Signage for Deutsche Bank AG sits above a bank branch in Frankfurt, Germany, on Thursday, July 20, 2017. Frankfurt has emerged as a winner of the Brexit vote, with Standard Chartered Plc, Nomura Holdings Inc., Sumitomo Mitsui Financial Group Inc. and Daiwa Securities Group Inc. picking the city as their EU hub in recent weeks. Photographer: Krisztian Bocsi/Bloomberg via Getty Images

Η Deutsche Bank βρέθηκε εκτός της λίστας με τις 15 κορυφαίες ιδιωτικές τράπεζες του κόσμου το 2016- μια χρονιά που σηματοδοτήθηκε από αρνητικές εξελίξεις και δημοσιεύματα για τη μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα, σύμφωνα με την κατάταξη της εταιρίας ερευνών για τη διαχείριση πλούτου Scorpio Partnership.

Τα private banking assets της Deutsche Bank μειώθηκαν κατά 28% σε όρους δολαρίου στα 227 δισ. δολάρια το 2016, με την τράπεζα να πέφτει κατά πέντε θέσεις στη 16η στην κατάταξη της Scorpio για τις 25 μεγαλύτερες ιδιωτικές τράπεζες του κόσμου.

Η Deutsche Bank πούλησε πέρυσι μια μονάδα wealth management στις ΗΠΑ και αποχώρησε από σειρά χωρών. Εκπρόσωπος της τράπεζας δήλωσε ότι το μεγαλύτερο μέρος της πτώσης που καταγράφεται στα περιουσιακά στοιχεία προέρχεται από την πώληση αυτή.

Το 2016 γενικότερα ήταν δύσκολη χρονιά για την Deutsche Bank, καθώς πέρυσι το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης της ζήτησε να καταβάλει 14 δισ. δολάρια για την παράτυπη πώληση τοξικών τιτλοποιημένων στεγαστικών δανείων πριν από την κρίση του 2007-2009. Η απαίτηση αυτή έπληξε την εμπιστοσύνη προς την Deutsche Bank και προκάλεσε αποσύρσεις δισεκατομμυρίων δολαρίων από τους πελάτες της. Η τράπεζα κατέληξε εν τέλει σε διακανονισμό 7,2 δισεκ. δολαρίων.

Η ελβετική UBS παρέμεινε στην πρώτη θέση της κατάταξης με 2,06 τρισ. σε assets υπό διαχείριση, σύμφωνα με την Scorpio, ενώ ακολουθούν οι Bank of America, Morgan Stanley και Wells Fargo.