ΔΙΕΘΝΕΣ
09/08/2017 10:47 EEST | Updated 09/08/2017 16:14 EEST

Lemmysuchus: Ένας heavy metal κροκόδειλος, στη μνήμη του Lemmy των Motorhead

CHARLOTTE, NC - SEPTEMBER 23:  Singer/bassist Lemmy Kilmister of Motorhead performs at The Fillmore Charlotte on September 23, 2015 in Charlotte, North Carolina.  (Photo by Jeff Hahne/Getty Images)
Jeff Hahne via Getty Images
CHARLOTTE, NC - SEPTEMBER 23: Singer/bassist Lemmy Kilmister of Motorhead performs at The Fillmore Charlotte on September 23, 2015 in Charlotte, North Carolina. (Photo by Jeff Hahne/Getty Images)

«Lemmysuchus» είναι το όνομα που έδωσαν Βρετανοί επιστήμονες στο απολίθωμα ενός γιγαντιαίου κροκοδείλου της Ιουράσιας Περιόδου, προς τιμήν του εκλιπόντος τραγουδιστή και μπασίστα της θρυλικής heavy metal μπάντας των Motorhead, ο οποίος άφησε τα εγκόσμια στο τέλος του 2015.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, το απολίθωμά του χρειάστηκε να μετονομαστεί αφού επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου συνειδητοποίησαν πως είχε καταχωρηθεί λάθος.

Διαβάστε επίσης:

40 χρόνια Motorhead: Πώς ο Lemmy πήρε το όνομά του, γιατί τραγουδούσε έτσι και με πόσες γυναίκες είχε πάει

Όπως ο εμβληματικός frontman των Motorhead (κατά κόσμον Ίαν Κίλμιστερ), ο συγκεκριμένος κροκόδειλος, μήκους 5,8 μέτρων, ήταν...hardcore μορφή: Ήταν ένας από τους πιο τρομερούς κυνηγούς των παράκτιων υδάτων της Βρετανίας πριν από 145 εκατομμύρια χρόνια. Το κρανίο του είχε μήκος πάνω από ένα μέτρο, και τα μεγάλα του δόντια του επέτρεπαν να σπάει κόκαλα, καβούκια χελωνών κ.α.

Το όνομα πρότεινε η έφορος του βρετανικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας και φαν των Motorhead Λόρνα Στιλ. «Αν και ο Lemmy πέθανε στο τέλος του 2015, θα θέλαμε να πιστεύουμε ότι θα έπινε στην υγειά του Lemmysuchus, ενός εκ των πιο “κακών” θαλάσσιων πλασμάτων που έζησαν ποτέ στη Γη».

«Ως φαν των Motorhead από παλιά, βρίσκω συναρπαστικό που έχω την ευκαιρία να απαθανατίσω τον ροκ σταρ με αυτόν τον τρόπο» πρόσθεσε.

Τη λάθος καταχώρηση αντιλήφθηκε η παλαιοντολόγος Μισέλα Τζόνσον του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, αφού πραγματοποίησε έρευνα πάνω στο απολίθωμα.

«Μετά από προσεκτική ανατομική σύγκριση, και ανατρέχοντας στο κύριο δείγμα που υπάρχει στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, μπορούμε να δούμε ότι τα περισσότερα από τα προηγούμενα ευρήματα ήταν στην πραγματικότητα από συγγενείς του Lemmysuchus αντί για το ίδιο το είδος, και ήμασταν σε θέση να του δώσουμε ένα νέο όνομα» είπε σχετικά.

Το απολίθωμα είχε βρεθεί κοντά στο Πίτερμπορο το 1909.