Ένα κινέζικο εστιατόριο προσφέρει έκπτωση στις γυναίκες ανάλογα με το μέγεθος του στήθους τους

Ένα κινέζικο εστιατόριο προσφέρει έκπτωση στις γυναίκες ανάλογα με το μέγεθος του στήθους τους

Όσο πιο μεγάλο το στήθος, τόσο μεγαλύτερη η έκπτωση. Αυτός είναι ο αμφιλεγόμενος τρόπος που επέλεξε να διαφημιστεί, για αυτό το μήνα, ένα εστιατόριο στην περιοχή Zhejiang της Κίνας. Το μαγαζί, με το όνομα «Trendy Shrimp», ξεσήκωσε πλήθος αντιδράσεων με τις προκλητικές εκπτώσεις του, οι οποίες χαρακτηρίστηκαν «χυδαίες» και «μεροληπτικές».

Το Trendy Shrimp, το οποίο βρίσκεται μέσα σε ένα εμπορικό κέντρο στην πόλη Hangzhou, διαφήμισε το ασυνήθιστο σύστημα εκπτώσεών του με μια αφίσα στη βιτρίνα του, στις 31 Ιουλίου.

«Όλη η πόλη ψάχνει για ΣΤΗΘΗ» γράφει η αφίσα, η οποία απεικονίζει διάφορες γυναικείες μορφές, ως κινούμενα σχέδια, με διαφορετικό μέγεθος στήθους, και έναν πίνακα που δείχνει πόση έκπτωση θα λάβει κάθε γυναίκα, ανάλογα με το μέγεθος του σουτιέν της.

Σύμφωνα με την αφίσα, κάθε γυναίκα, με το οποίο μέγεθος σουτιέν φορά, θα λάβει κάποια έκπτωση, αν και το ποσοστό διαφέρει σημαντικά από μέγεθος σε μέγεθος. Για παράδειγμα, όσες γυναίκες φορούν μικρό μέγεθος (τύπου A-cup) θα έχουν 5% έκπτωση, ενώ όσες φορούν αρκετά μεγαλύτερο (τύπου G-cup) θα έχουν 65% έκπτωση (στην Κίνα οι εκπτώσεις γίνονται με διαφορετικό τρόπο από τον υπόλοιπο κόσμο, κοινώς, όσο μικρότερο είναι το ποσοστό τόσο μεγαλύτερη η έκπτωση, γι' αυτό βλέπετε τα συγκεκριμένα νούμερα στην αφίσα).

Ευτυχώς η αφίσα κατέβηκε έπειτα από δύο μέρες, εξαιτίας των αντιδράσεων του κόσμου, όπως είπε ο υπεύθυνος του καταστήματος, Lan Shenggang.

Ο Lan, ωστόσο, υπερασπίστηκε την προσφορά του μαγαζιού, επιμένοντας πως οι πελάτες τους είχαν ανταποκριθεί θετικά σε αυτή. «Όταν ξεκίνησε η προσφορά, ο αριθμός των πελατών αυξήθηκε κατά 20%», είπε, σύμφωνα με το BBC. «Κάποια από τα κορίτσια που γνωρίσαμε ήταν πολύ περήφανα -δεν είχαν τίποτα να κρύψουν», πρόσθεσε.

Τις προάλλες, είχαμε μιλήσει για ένα άλλο εστιατόριο που ήρθε αντιμέτωπο με την κοινή γνώμη λόγω μιας τακτικής που κάποιοι άνθρωποι βρήκαν μεροληπτική, αλλά για έναν εντελώς διαφορετικό λόγο.

Το cafe «Handsome Her» στην Αυστραλία δήλωσε πως θα χρεώνει τους άντρες πελάτες του 18% περισσότερο από τις γυναίκες, ένα ποσοστό που αναλογεί στο μισθολογικό χάσμα μεταξύ των δύο φύλων, και το ποσό της επιπλέον χρέωσης θα πηγαίνει σε κάποια οργάνωση που αγωνίζεται για την ισότητα των γυναικών (ο «φόρος» αυτός θα επιβαλλόταν μόνο μια φορά το μήνα). Το συγκεκριμένο ποσοστό μάλιστα, δεν ήταν τυχαίο. Πρόκειται για το ίδιο ποσοστό που χάνουν οι γυναίκες από το μισθό τους, ακόμη κι αν κάνουν ακριβώς ίδια δουλειά με τους άντρες, καθώς κερδίζουν μόνο το 82% του μισθού που δίνεται σε αυτούς, σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Αυστραλίας.