ΚΟΙΝΩΝΙΑ
14/08/2017 07:20 EEST | Updated 14/08/2017 07:20 EEST

Ο Αναστασιάδης καλεί την Τουρκία να εφαρμόσει πλήρως τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και το διεθνές δίκαιο

Anadolu Agency via Getty Images
Mustafa Sevgi/Anadolu Agency/Getty Images

Ο Πρόεδρος N. Αναστασιάδης είναι έτοιμος να επανέλθει ακόμη και αύριο στο τραπέζι των συνομιλιών για συνέχιση των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, εφόσον η Τουρκία είναι έτοιμη να υλοποιήσει τις παραμέτρους που έθεσε ο ΓΓ των ΗΕ στα θέματα Ασφάλειας, Εγγυήσεων, παρεμβατικών δικαιωμάτων και κατοχικών στρατευμάτων, αναφέρει κυβερνητική ανακοίνωση.

Σε γραπτή δήλωση με αφορμή τη σημερινή μαύρη επέτειο της δεύτερης φάσης της τουρκικής εισβολής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η κυβέρνηση καλούν την Τουρκία να εφαρμόσει πλήρως τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και το διεθνές δίκαιο, αποσύροντας τα στρατεύματά της από την Κύπρο και τερματίζοντας όλες τις συνέπειες της εισβολής και της κατοχής.

Η Λευκωσία, προστίθεται, καλεί επίσης την Άγκυρα να εγκαταλείψει τις αδιάλλακτες θέσεις και τις απαράδεκτες αξιώσεις που προέβαλε στο Κραν Μοντάνα και οδήγησε τη διαδικασία σε ναυάγιο, προκειμένου η Κύπρος να καταστεί ένα ανεξάρτητο, φυσιολογικό, ευρωπαϊκό κράτος, στο οποίο Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι θα απολαμβάνουν από κοινού τα οφέλη της ειρηνικής συνύπαρξης και της συνδημιουργίας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλεί επίσης τις πολιτικές δυνάμεις, πέρα και μακριά από τις όποιες σκοπιμότητες, σε μια ειλικρινή συνεργασία προς αντιμετώπιση της τουρκικής αδιαλλαξίας.

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Sponsoed post