ΕΙΔΗΣΕΙΣ
15/08/2017 08:15 EEST | Updated 15/08/2017 08:33 EEST

Το μυστικό που έφερε το "ναι" του Τσάβες

Andres Chavez of Argentina's Boca Juniors salutes after he scored against Paraguay's Cerro Porteno during the Copa Sudamericana 2014 quarterfinals second leg soccer match in Asuncion November 6, 2014.             REUTERS/Jorge Adorno (PARAGUAY - Tags: SPORT SOCCER)
Jorge Adorno / Reuters
Andres Chavez of Argentina's Boca Juniors salutes after he scored against Paraguay's Cerro Porteno during the Copa Sudamericana 2014 quarterfinals second leg soccer match in Asuncion November 6, 2014. REUTERS/Jorge Adorno (PARAGUAY - Tags: SPORT SOCCER)

Εξαρχής, οι δισταγμοί του Αντρέ Τσάβες για να ταξιδέψει στην Αθήνα, δεν είχαν να κάνουν με το οικονομικό σκέλος. Ο ατζέντης του Αργεντινού επιθετικού είχε συμφωνήσει από το Σάββατο με τη διοίκηση του Παναθηναϊκού στη διάρκεια της συνεργασίας τους και στην αμοιβή του πελάτη του.

Αρχικά, ο Τσάβες είχε να διευθετήσει ορισμένα οικογενειακά ζητήματα και έπειτα, δεν ήταν πεπεισμένος ότι η Ελλάδα ήταν το σωστό μέρος για την εξέλιξη της καριέρας του. Ο 26χρονος επιθετικός ήθελε να είναι σίγουρος για την επιλογή του και μέχρι το βράδυ της Δευτέρας (14/8), δεν ένιωθε κάτι τέτοιο.

Ασφαλώς, είχε την επιθυμία να μείνει στη Μπόκα Τζούνιορς, αλλά είχε κατανοήσει πως δεν επρόκειτο να πραγματοποιηθεί. Αντίθετα, είχε συνειδητοποιήσει ότι θα φύγει, όμως αναζητούσε μία πρόκληση που θα του έδινε προοπτική και θα τον επανέφερε σε ανοδική πορεία. Γιατί στο "Μπομπονέρα" δεν είχε μέλλον.

ΤΟ "ΚΛΕΙΔΙ" ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ

Τότε, μπήκε στην εξίσωση ο Μαρίνος Ουζουνίδης, ο οποίος στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, προσπάθησε να πείσει τον Αντρέ Τσάβες για το πρότζεκτ που εφαρμόζει. Ο Αργεντινός άκουσε με προσοχή τον 48χρονο προπονητή, συγκέντρωσε τις πληροφορίες του, που ήταν ενθαρρυντικές παρά τις επισημάνεις για την πρόσφατη ασυνέπεια στις πληρωμές και μετά τη συνάντηση με τη διοίκηση της Μπόκα, έλαβε την απόφαση του για να δεχτεί την πρόταση του Παναθηναϊκού.

Το "κλειδί" για το "ναι" του Τσάβες ήταν στον τρόπο που θα αξιοποιηθεί στον Παναθηναϊκό. Ο Ουζουνίδης έχει μελετήσει το αγωνιστικό στυλ του Αργεντινού και του ανέλυσε πως θα εκμεταλλευτεί τα προσόντα του, με τον ποδοσφαιριστή να εκφράζει την ικανοποίηση του. Ο Τσάβες έχει συγκεκριμένο τρόπο δράσης και περιμένει ανάλογη υποστήριξη από την ομάδα. Μία παράμετρο που ο Ουζουνίδης θεωρεί ότι θα την εκπληρώσει.

Εξυπακούεται πως ο Τσάβες αισθάνθηκε σημαντικός για τον Παναθηναϊκό, επειδή θα είναι από τους πιο ακριβοπληρωμένους και θα έχει φανέλα βασικού. Όμως, η αγωνιστική αξιοποίηση του ήταν το πιο σημαντικό και τον φέρνει στην Αθήνα!

Πηγή: Sport24