Βερναδάκης: Η ενίσχυση των χαμηλότερων κοινωνικών τάξεων θα είναι αυτή που θα κρίνει τις επόμενες εκλογές

Βερναδάκης: Η ενίσχυση των χαμηλότερων κοινωνικών τάξεων θα είναι αυτή που θα κρίνει τις επόμενες εκλογές
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ
evrokinnisi

Η ενίσχυση της θέσης των χαμηλότερων κοινωνικών τάξεων θα είναι αυτή που θα κρίνει τις επόμενες εκλογές, εκτιμά, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ειδήσεις», ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, που καταγράφει επιπλέον απτά αποτελέσματα στην κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης.

«Εννοείται ότι δεν πρέπει να περιμένουμε την επίσημη έξοδο από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018, ώστε να ασκηθούν σοβαρές κοινωνικές πολιτικές. Η έξοδος από τα μνημόνια προϋποθέτει ότι η κοινωνία θα είναι όρθια, πληγωμένη μεν, αλλά όρθια», υπογραμμίζει ο υπουργός Επικρατείας, που συμπληρώνει:

«Και νομίζω ότι στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, των εργασιακών σχέσεων και της ανεργίας, της αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, αλλά και στον τομέα της παραγωγικής ανασυγκρότησης και της περιφερειακής ανάπτυξης, οι πολιτικές που βρίσκονται σε εξέλιξη, έχουν ήδη απτά αποτελέσματα».

Ερωτηθείς για το εάν είναι εφικτό για τον ΣΥΡΙΖΑ να ανατρέψει το δημοσκοπικό προβάδισμα της ΝΔ, απαντά: «Βεβαίως και μπορεί, υπό μία όμως προϋπόθεση: κάθε πολιτική που εφαρμόζει, σε κάθε τομέα, να ενισχύει την κοινωνική και οικονομική θέση των χαμηλότερων κοινωνικών τάξεων. Θα μεταφέρει, δηλαδή, πόρους από τους λίγους στους πολλούς. Αυτή η κυβερνητική ‘κόκκινη γραμμή’ -και κυρίως η εφαρμογή της στην πράξη- είναι που θα κρίνει τις επόμενες εκλογές».

Στον αντίποδα, «η επίκληση στο νεοφιλελεύθερο ιδεολόγημα της απόλυτης κυριαρχίας της αγοράς δεν μετακινεί την ΝΔ στο ‘μεσαίο χώρο’. Αντίθετα, την απομονώνει περισσότερο κοινωνικά και, κυρίως, την κάνει απωθητική για την πολύ μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία των μεσαίων και λαϊκών στρωμάτων», σημειώνει ο Χρ. Βερναρδάκης.

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή