ΔΙΕΘΝΕΣ
23/08/2017 05:22 EEST | Updated 23/08/2017 08:09 EEST

ΗΠΑ: Απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του ο διοικητής του 7ου Στόλου μετά τη σειρά συγκρούσεων πολεμικών στην Ασία

Toru Hanai / Reuters
Vice Admiral Joseph Aucoin, U.S. 7th Fleet Commander, speaks to media on the status of the U.S. Navy destroyer USS Fitzgerald, damaged by colliding with a Philippine-flagged merchant vessel, and the seven missing Fitzgerald crew members, at the U.S. naval base in Yokosuka, south of Tokyo, Japan June 18, 2017. REUTERS/Toru Hanai

Το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Τετάρτη πως απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του ο διοικητής του 7ου Στόλου, αντιναύαρχος Τζόζεφ Οκόιν, μετά από μια σειρά από συγκρούσεις στις οποίες ενεπλάκησαν πολεμικά του πλοία στην Ασία, καθώς είναι σε εξέλιξη οι έρευνες για 10 ναύτες που αγνοούνται μετά το πιο πρόσφατο ατύχημα.

Η κίνηση αυτή λαμβάνει χώρα μετά από σύγκρουση ανάμεσα σε αμερικανικό αντιτορπιλικό και εμπορικό σκάφος ανατολικά της Σιγκαπούρης και της Μαλαισίας τη Δευτέρα- το τέταρτο μεγάλης κλίμακας περιστατικό στον αμερικανικό στόλο του Ειρηνικού φέτος.

«Ο ναύαρχος Σκοτ Σουΐφτ, διοικητής του αμερικανικού στόλου του Ειρηνικού, σήμερα απάλλαξε από τα καθήκοντά του τον διοικητή του 7ου Στόλου, Τζόζεφ Οκόιν, εξαιτίας απώλειας εμπιστοσύνης στις δυνατότητές του να διοικεί» αναφέρεται σε ανακοίνωση του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού.

Ο Σουΐφτ, που ταξίδεψε στην Ιαπωνία για να απαλλάξει από τα καθήκοντά του τον Οκόιν, διέταξε τον αναπληρωτή διοικητή του στόλου του Ειρηνικού, υποναύαρχο Φιλ Σόγιερ, να αναλάβει άμεσα τη διοίκηση της εν λόγω δύναμης.

Sponsored Post