ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
23/08/2017 07:57 EEST | Updated 23/08/2017 07:57 EEST

Κομισιόν: Έχουν κινητοποιηθεί πάνω από 35 δισ. ευρώ έως το 2020 για την απασχόληση και την ανάπτυξη στην Ελλάδα

THIERRY CHARLIER via Getty Images
European Union Commissioner for Employment, Social Affairs, Skills and Labour Mobility Marianne Thyssen talks to the media as she reviews the 2017 edition of the EU Commission yearly Employment and Social Developments in Europe at the European Union Commission headquarter in Brussels on July 17, 2017. / AFP PHOTO / THIERRY CHARLIER (Photo credit should read THIERRY CHARLIER/AFP/Getty Images)

«Η Επιτροπή στηρίζει την Ελλάδα στην προσπάθειά της να αποκαταστήσει τη χρηματοπιστωτική και οικονομική της σταθερότητα. Έχουν κινητοποιηθεί περισσότερα από 35 δισ. ευρώ έως το 2020 στο πλαίσιο του σχεδίου για την απασχόληση και την ανάπτυξη στην Ελλάδα, το οποίο προωθεί τις επενδύσεις και υποστηρίζει τις μεταρρυθμίσεις για την προαγωγή της ανάπτυξης και τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την αντιμετώπιση της κοινωνικής κατάστασης» δήλωσε η Ευρωπαία επίτροπος αρμόδια για θέματα απασχόλησης Μάριον Τίσεν, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, αναφορικά με την εφαρμογή όσων προβλέπει ο Ευρωπαϊκός Πυλώνας για τα Κοινωνικά Δικαιώματα.

Όπως σημείωσε η κ. Τίσεν, ο ευρωπαϊκός πυλώνας κοινωνικών δικαιωμάτων «θα αποτελέσει την πυξίδα για την ανανεωμένη σύγκλιση προς καλύτερες συνθήκες εργασίας και διαβίωσης. Καθώς πολλοί από τους τομείς που καλύπτει εμπίπτουν στην ευθύνη των κρατών μελών, το ευρωπαϊκό εξάμηνο για τον συντονισμό της οικονομικής πολιτικής θα αποτελέσει σημαντικό μέσο για την αξιολόγηση της προόδου που έχουν σημειώσει τα κράτη μέλη όσον αφορά την εφαρμογή των αρχών του πυλώνα».

 

Εκτός από το ευρωπαϊκό εξάμηνο, η Επιτροπή θα χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα μέσα για την υλοποίηση του πυλώνα, κυρίως τα ταμεία της ΕΕ και την επικαιροποίηση της νομοθεσίας, αν κριθεί απαραίτητο. «Μαζί με τον πυλώνα, η Επιτροπή πρότεινε οδηγία σχετικά με την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής για τους γονείς και τους φροντιστές, καθώς και δύο διαβουλεύσεις με τους κοινωνικούς εταίρους με στόχο την παροχή καλύτερων ελάχιστων διασφαλίσεων του εργατικού δικαίου σε όλους τους εργαζόμενους, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με άτυπες σχέσεις απασχόλησης, και τη βελτίωση της πρόσβασης στην κοινωνική προστασία των ατόμων σε κάθε μορφή απασχόλησης» .

 

Sponsored Post