ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
24/08/2017 07:07 EEST | Updated 24/08/2017 07:08 EEST

Υπέρ της προσέλκυσης αμερικανικών επενδύσεων στην Ελλάδα ο γερουσιαστής Ραντ Πολ

Drew Angerer via Getty Images
WASHINGTON, DC - JULY 27: Sen. Rand Paul (R-KY) walks through the Senate subway on his way to an amendment vote on the GOP heath care legislation on Capitol Hill, July 27, 2017 in Washington, DC. Senate Republicans are working to pass a stripped-down, or 'Skinny Repeal,' version of Obamacare reform that might include repealing individual and employer mandates and tax on medical devices. (Photo by Drew Angerer/Getty Images)

«Δραστηριοποιούμαι ιδιαίτερα προκειμένου να διευκολύνω τους Αμερικανούς να επενδύσουν στο εξωτερικό και πιστεύω ότι αυτό είναι κάτι που μπορούμε να κάνουμε για τη βελτίωση των σχέσεων Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών» δήλωσε ο ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Ραντ Πολ σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, λίγο πριν την ομιλία του το βράδυ της Τετάρτης στο Μέγαρο της Παλιάς Βουλής.

Ερωτηθείς πώς βλέπει το μέλλον των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, εξέφρασε την πεποίθηση ότι «οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις μπορούν πάντα να βελτιωθούν» και έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη των εμπορικών σχέσεων. «Πιστεύω», είπε, «ότι όσο περισσότερο εμπόριο γίνεται τόσο το καλύτερο. Είμαι πολύ ανοιχτός σε περισσότερες εμπορικές σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση, είμαι υπέρ της μείωσης των ρυθμιστικών και των δασμολογικών εμποδίων».

Ο γερουσιαστής του Κεντάκι Ραντ Πολ, που θεωρείται «από τους πιο σημαντικούς Αμερικανούς πολιτικούς», σύμφωνα με πρωτοσέλιδο του Time (Οκτώβριος 2014) επισκέφθηκε την Ελλάδα στο πλαίσιο περιοδείας του στη Ν. Ευρώπη, συναντήθηκε με εκλεγμένους αξιωματούχους καθώς και με Αμερικανούς πολίτες στην Ελλάδα. Την εκδήλωση στην Παλιά Βουλή συνδιοργάνωσαν το «Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών Μάρκος Δραγούμης»(ΚΕΦΙΜ) και η οργάνωση Ρεπουμπλικανοί της Ελλάδας.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)