ΔΙΕΘΝΕΣ
25/08/2017 08:43 EEST | Updated 25/08/2017 08:43 EEST

Σεξουαλική επίθεση σε Μαροκινή εστεμμένη, στον απόηχο της κυκλοφορίας βίντεο με ομαδικό βιασμό γυναίκας σε λεωφορείο

KatarzynaBialasiewicz via Getty Images
Fearful rape victim, man holding her arm, black background

Η Μαροκινή καλλονή Φατιμά αλ Ζάρα αλ Τζαμάλι (γνωστή ευρύτερα ως Φάτι Τζαμάλι), που είχε κερδίσει τον τίτλο Miss Arab Beauty 2014, αποκάλυψε ότι ήταν θύμα σεξουαλικής επίθεσης, καθώς τρεις άνδρες της όρμησαν στην παραθαλάσσια πόλη της Τάντζα στις 22 Αυγούστου, στο φως της ημέρας.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Al Arabiya, η Τζαμάλι ανέφερε σε δημοσίευσή της στο Snapchat πως περπατούσε 50 μέτρα από το σημείο όπου είχε παρκάρει το αυτοκίνητό της, όταν την πλησίασαν τρεις άνδρες.

Όπως είπε, άρχισαν να την βρίζουν και ο ένας της επιτέθηκε, προβαίνοντας σε ασελγείς πράξεις, μέχρι που η ίδια κατάφερε να ξεφύγει τρέχοντας και να γυρίσει στο αυτοκίνητό της. Η Τζαμάλι κάλεσε τις αρχές να αντιμετωπίσουν τα αυξανόμενα κρούσματα σεξουαλικής παρενόχλησης στο Μαρόκο, και ειδικά στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Σημειώνεται πως το θέμα έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις, με διαδηλώσεις να πραγματοποιούνται σε μαροκινές πόλεις, μετά την πρόσφατη δημοσιοποίηση στο Διαδίκτυο βίντεο όπου άνδρες νεαρής ηλικίας εμφανίζονται να βιάζουν μια γυναίκα σε ένα λεωφορείο.

Ακτιβιστές και οργανώσεις για τα δικαιώματα των πολιτών διαμαρτύρονται για το φαινόμενο των βιασμών στη χώρα, καλώντας σε μεγαλύτερες και πιο οργανωμένες διαμαρτυρίες σε μεγάλες πόλεις, όπως το Αγκαντίρ, η Καζαμπλάνκα και το Ραμπάτ.