ΔΙΕΘΝΕΣ
25/08/2017 09:21 EEST | Updated 25/08/2017 09:21 EEST

«Η Γερμανία του αύριο»: Το πρώτο τηλεοπτικό σποτ του CDU της Άνγκελα Μέρκελ και η απάντηση του SPD και του Μάρτιν Σουλτς

Sean Gallup via Getty Images
BERLIN, GERMANY - AUGUST 24: Cars drive past election campaign posters that depict German Social Democrat (SPD) and chancellor candidate Martin Schulz and German Chancellor and Christian Democrat (CDU) Angela Merkel on August 24, 2017 in Berlin, Germany. Germany will hold federal elections on September 24. Merkel is seeking a fourth term and currently holds an approximate 14-point lead over Schulz, her main rival. Both the German Greens Party and the Free Democrats (FDP) are hoping to position themselves to be part of the next coalition government. The far-right Alternative for Germany (AfD) will likely finish above the 5% election votes minimum and hence win seats in the Bundestag. (Photo by Sean Gallup/Getty Images)

«Σε ποια Γερμανία θα ζήσετε» είναι το ερώτημα που θέτει στους ψηφοφόρους το πρώτο τηλεοπτικό σποτ του CDU της Άνγκελα Μέρκελ, εν όψει της εκλογικής αναμέτρησης για την καγκελαρία, με τίτλο «Η Γερμανία του αύριο».

Η καγκελάριος θέτει το ερώτημα «πώς θα ζήσουμε στο μέλλον;», ενώ στο σποτ τίθενται θέματα όπως η παιδεία, η απασχόληση, η Δικαιοσύνη και η Ευρώπη.

Παράλληλα, το CDU έχει παρουσιάσει και δύο πόστερ, στα οποία δεσπόζει η εικόνα της Άνγκελα Μέρκελ (που χαρακτηρίζεται έξυπνη, προσγειωμένη και αποφασιστική επιλογή), όπου δίνεται έμφαση στο μέλλον της Γερμανίας, με τους Χριστιανοδημοκράτες να παρουσιάζονται ως η επιλογή που θα διατηρήσει τη χώρα στον δρόμο της επιτυχίας, «για μια χώρα στην οποία ζούμε καλά».

Σημειώνεται πως από πλευράς του, το SPD του Μάρτιν Σουλτς έχει δώσει «απάντηση» στο συγκεκριμένο σποτ, η οποία παραδόξως βγήκε...πριν το σποτ των Χριστιανοδημοκρατών στο οποίο απαντά- με εικόνα ενός μωρού στη μήτρα (όπως αρχίζει και το σποτ του CDU), ενώ ακούγεται από πίσω η φωνή του υποψηφίου των Σοσιαλδημοκρατών, ο οποίος εκφράζει την ελπίδα για μια χώρα όπου ο πολίτης μπορεί να ζήσει καλά από τη σύνταξή του και δεν χρειάζεται να δουλεύει μέχρι τα 70.