ΕΙΔΗΣΕΙΣ
25/08/2017 05:40 EEST | Updated 25/08/2017 07:03 EEST

Η διακήρυξη του Κυριάκου Μητσοτάκη: Στον δρόμο για το Συνέδριο μέσω της ΔΕΘ

Sooc

Την προσωπική του σφραγίδα στο κεντρικό πολιτικό αφήγημα της ΝΔ επιδιώκει να βάλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με χρονικό ορίζοντα το επόμενο τρίμηνο, οπότε και στα μέσα Νοεμβρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί το Συνέδριο της ΝΔ όπου και θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια για το τελικό γαλάζιο κυβερνητικό πρόγραμμα.

Στόχος του Προέδρου της ΝΔ είναι στο Συνέδριο Αρχών του κόμματος να παρουσιαστεί στην τελική του μορφή το πρόγραμμα, οι προτάσεις και οι θέσεις του κόμματός του, με φόντο και τα σενάρια για πιθανές πολιτικές εξελίξεις ακόμα και στις αρχές του 2018.

Ζητούμενο παραμένουν οι αναγκαίες κοινωνικές αλλά και πολιτικές συμμαχίες που θα επιδιώξει η ηγεσία της ΝΔ, που θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό ακόμα και τα πρόσωπα εκείνα στα οποία θα προταθεί να συμμετάσχουν στο γαλάζιο εγχείρημα μέσα από θέσεις ευθύνης ή και μέσω της συμμετοχής τους στα γαλάζια ψηφοδέλτια.

Πρόγευση προθέσεων θα αποτελέσει και η σχεδιαζόμενη άνοδος του Κ.Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη για τη Διεθνή Έκθεση στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου, με τους «σκιώδεις υπουργούς» της ΝΔ να έχουν αρχίσει ήδη να αποστείλουν φακέλους με σημειώσεις, προτάσεις και επισημάνσεις για τον τομέα ευθύνης τους και έχουν να κάνουν είτε με γκρίζα σημεία και πεπραγμένα της κυβερνητικής πολιτικής, είτε με εναλλακτικές προτάσεις που θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν στο γαλάζιο κυβερνητικό πρόγραμμα.

Η προεδρική ατζέντα ενοψει και της ΔΕΘ περιλαμβάνει μεταξύ άλλων συναντήσεις με επαγγελματικές ομάδες και επιχειρηματικούς φορείς της βορείου Ελλάδας, συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες, αλλά και νέους επιχειρηματίες.

Η αρχή έγινε ήδη  με τη συνάντηση του Κ.Μητσοτάκη με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, ενώ την προσεχή Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου, ο πρόεδρος της ΝΔ επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη προκειμένου να έχει σύσκεψη εργασίας με τους παραγωγικούς , επαγγελματικούς και επιστημονικούς φορείς της πόλης, καθώς και με τα Επιμελητήρια της Βορείου Ελλάδας.