ΔΙΕΘΝΕΣ
06/09/2017 09:47 EEST | Updated 06/09/2017 09:47 EEST

Aυτό το γράμμα ενάντια στο φασισμό έγινε viral και κινητοποίησε εκατοντάδες πολίτες

nicoolay via Getty Images
Discrimination: Dictionary Close-up. Selective focus and Canon EOS 5D Mark II with MP-E 65mm macro lens.

Μια 67χρονη γυναίκα από τις ΗΠΑ τάσσεται εναντίον του φασισμού και αυτή τη φορά επέλεξε να δράσει στην πράξη καταδικάζοντας τις ακροδεξιές πρακτικές που περιθωριοποιούν ανθρώπους.

Η Jonna Ramey μέσα από ένα γράμμα το οποίο δημοσίευσε εξηγεί πως όπως αυτή έτσι και οι γονείς της μάχονταν ενάντια στο φασισμό κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Η επιστολή δημοσιεύτηκε στο The Salt Lake Tribune, ενώ λίγο αργότερα έγινε viral, συγκεντρώνοντας άπειρα θετικά σχόλια που επικροτούσαν την κίνησή της.

«Είμαι μια 67χρονη λευκή Αμερικανίδα. Στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο οι γονείς μου έχασαν πολλούς φίλους και θρήνησαν δεκάδες άτομα προκειμένου ο κόσμος να απαλλαχθεί από το φασισμό. Δεν πολέμησαν πριν τόσα χρόνια για να υπάρχουν σήμερα λευκοί ρατσιστές και φασίστες που θα περπατούν ελεύθεροι στους δρόμους της Αμερικής. Θα ήθελα να απευθύνω την εξής ερώτηση σε όλους αυτούς. Τι δεν πάει καλά με εσάς;», αναφέρει στην επιστολή της.

Στη συνέχεια γράφει: «Χρέος μας είναι να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο. Τα ρομπότ που θα εργάζονται στη θέση του ανθρώπου σε κάποια χρόνια και η τεχνολογία μπορούν να απειλήσουν τις επαγγελματικές σας προοπτικές περισσότερο από τους μετανάστες, τους οποίους εσείς περιθωριοποιείτε. Όπως έκαναν οι γονείς μου έτσι κι εγώ δεν θα παραιτηθώ ποτέ από το δικαίωμα μου να πολεμώ ό,τι θεωρώ επικίνδυνο σε αυτό τον κόσμο. Ακόμα κι αν εσείς νομίζετε πως είστε καλύτεροι από όλους εμάς. Θα βάλουμε τέλος στο μίσος και τη μισαλλοδοξία σας».