ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
07/09/2017 10:21 EEST | Updated 07/09/2017 10:24 EEST

Ανάπτυξη της οικονομίας της Ευρωζώνης με ετήσιο ρυθμό 2,3% στο β' τρίμηνο

Traders work in front of the German share price index, DAX board, at the stock exchange in Frankfurt, Germany, August 21, 2017. REUTERS/Staff/Remote
Reuters Staff / Reuters
Traders work in front of the German share price index, DAX board, at the stock exchange in Frankfurt, Germany, August 21, 2017. REUTERS/Staff/Remote

Η ανάπτυξη της οικονομίας της Ευρωζώνης επιταχύνθηκε στο δεύτερο τρίμηνο του έτους περισσότερο από ό,τι θεωρείτο προηγουμένως, σύμφωνα με νεότερη εκτίμηση της Eurostat.

Ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης ανήλθε στο 2,3% έναντι 2,2% της προηγούμενης εκτίμησης της Eurostat και 2,0% που ήταν ο ρυθμός στο πρώτο τρίμηνο, ενώ σε τριμηνιαία βάση (σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο) σημειώθηκε ανάπτυξη 0,6%.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times, τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώνουν ότι η οικονομία της Ευρωζώνης αναπτύχθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό από την εκδήλωση της κρίσης χρέους πριν από πέντε χρόνια, υπογραμμίζοντας τις καλύτερες προοπτικές μετά τις εκλογές που μείωσαν τους φόβους μίας λαϊκίστικης πολιτικής απειλής.

Τα στοιχεία δείχνουν, επίσης, ότι η ευρωπαϊκή οικονομία κινείται στο ίδιο επίπεδο με την οικονομία των ΗΠΑ, η οποία αναπτύχθηκε με ρυθμό 2,2% στο δεύτερο τρίμηνο.

Στην ΕΕ, το ΑΕΠ αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 2,4%. Τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης (σε τριμηνιαία βάση) κατέγραψε η Τσεχία (2,5%), ενώ τον χαμηλότερο σημείωσαν η Πορτογαλία και η Βρετανία (0,3% και οι δύο χώρες).

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)