ΣΥΡΙΖΑ: Καταρρέει και το δημοσκοπικό αφήγημα του Μητσοτάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Καταρρέει και το δημοσκοπικό αφήγημα του Μητσοτάκη
SOOC

«Καταρρέει και το δημοσκοπικό αφήγημα του Κ. Μητσοτάκη» επισημαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ αναγιγνώσκοντας τις τελευταίες τρεις δημοσκοπήσεις (ALCO για το News247, Common View, Καπα Research). Στην Κουμουνδούρου υπογραμμίζουν ότι «η ΝΔ στήριζε το σύνολο της στρατηγικής της, στην δημοσκοπική της υπεροχή», όμως μετά την οικονομία το κλίμα αλλάζει και στις έρευνες της κοινής γνώμης.

«Μία σειρά μετρήσεων, τόσο στο διαδίκτυο όσο και από εταιρείες καταγραφής των τάσεων της κοινής γνώμης δείχνουν ότι μετά το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης το πολιτικό κλίμα στη χώρα αλλάζει και μπαίνουμε σε μία νέα περίοδο. Η επιλογή της ΝΔ να ακολουθήσει το δρόμο της καταστροφολογίας και του μηδενισμού την έχει οδηγήσει σε απόλυτο αδιέξοδο. Την ίδια ώρα το μόνο της επικοινωνιακό αφήγημα, αυτό της δημοσκοπικής υπεροχής έχει αρχίσει και ανατρέπεται όπως φαίνεται σε μία σειρά μετρήσεων», τονίζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό που «μετρά» για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η υπεροχή του σε μία σειρά ζητημάτων που σχετίζονται με την προστασία των αδυνάμων, το κοινωνικό κράτος, την προστασία των εργαζομένων και της επιχειρηματικότητας.

Μάλιστα επισημαίνουν ότι στην μέτρηση της εταιρείας ALCO,

-έξι στους δέκα ερωτώμενους τάσσονται υπέρ των μέτρων στήριξης της εργασίας που λαμβάνει η κυβέρνηση

-65% είναι υπέρ των μέτρων στήριξης της επιχειρηματικότητας που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ

-ένας στους δύο τάσσεται υπέρ της επανακρατικοποίησης του ΟΑΣΘ.

-το 56% των πολιτών αξιολογεί θετικά την επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου και κρίνει ότι ήταν θετική για τα ελληνικά συμφέροντα.

Τα ίδια ευρήματα όσον αφορά τα ζητήματα κοινωνικής προστασίας καταγράφονται και στη δημοσκόπηση της Common View.

Συγκεκριμένα:

-η κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα τα θέματα του Κοινωνικού Κράτους με ποσοστό 39,6% έναντι 30,7% μιας κυβέρνησης με κορμό τη ΝΔ

-η κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα τα θέματα των «Εργασιακών σχέσεων-Ανεργίας» με ποσοστό 34,5% σε σχέση με 24,3% μιας κυβέρνησης με κορμό τη ΝΔ.

Και στη δημοσκόπηση της Καπα Research

-σε ερώτηση για τις εκτιμήσεις των πολιτών για τις προοπτικές της χώρας η πλειονότητα των πολιτών σε ποσοστό 58% πιστεύει ότι η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει και να βγει από την κρίση, ποσοστό βελτιωμένο κατά 4,5% από την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας τον Ιούνιο του 2017.

-σχεδόν ένας στους δύο πολίτες (ποσοστό 47%) υποστηρίζει ότι πρέπει να δοθεί περισσότερος χρόνος στην κυβέρνηση και τάσσεται κατά των πρόωρων εκλογών.

Στην Κουμουνδούρου διαπιστώνουν με ικανοποίηση ότι «η αντιστροφή του κλίματος επιβεβαιώνεται και από την πρόθεση ψήφου». Στην δημοσκόπηση της Common View, σημειώνουν, η διαφορά αγγίζει τα όρια του στατιστικού λάθους με τον ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρώνει το 24% των προτιμήσεων και τη ΝΔ το 27%. αι στη δημοσκόπηση της Κάπα Research η διαφορά μειώνεται στις 6,1 μονάδες καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 16,3% και η ΝΔ το 22,0%.

«Τόσο τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων όσο και τα ποσοτικά, αποδεικνύουν ότι καταρρέει και το τελευταίο σωσίβιο της ΝΔ, για την υπεράσπιση της ακραία νεοφιλελεύθερης πολιτικής που θέλει να εφαρμόσει στη χώρα. Αναμένουμε με αγωνία τον ΣΚΑΙ και τη δημοσκόπηση του ΠΑΜΑΚ να μας διαψεύσει», σχολιάζουν δεικτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Δημοφιλή