ΚΟΙΝΩΝΙΑ
20/09/2017 07:03 EEST | Updated 20/09/2017 07:07 EEST

Διαμαρτυρία στο υπουργείο Εσωτερικών για τους παιδικούς σταθμούς

Eurokinissi

Ένταση επικράτησε το πρωί της Τετάρτης στο υπουργείο Εσωτερικών από μέλη του συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής που συγκεντρώθηκαν στο σημείο στο πλαίσιο παράστασης διαμαρτυρίας για τους παιδικούς σταθμούς.

Τα μέλη της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδος αλλά και μέλη του Συνδικάτου ΟΤΑ εισέβαλαν στο υπουργείο Εσωτερικών γιατί δεν τους δεχόταν κανείς για συνάντηση. Τα αιτήματά τους αφορούν στη δημιουργία δημόσιων παιδικών σταθμών και κατάργηση της εισφοράς των γονέων.

Ειδικότερα ζητούν, αποκλειστικά Κρατικούς Δημόσιους Δωρεάν παιδικούς σταθμούς, κατάργηση κάθε εισφοράς των γονέων. Επίσης, μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων στους Παιδικούς Σταθμούς χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων σε παιδαγωγικό, βοηθητικό προσωπικό, με πλήρη μισθολογικά, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους. Τέλος, κανένα αποκλεισμό παιδιού εργαζόμενου σε δήμο ή περιφέρεια από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

Μετά την ολιγόλεπτη ένταση αντιπροσωπεία των διαδηλωτών γνωστοποίησε τα αιτήματα σε συνεργάτη του υπουργού Εσωτερικών.

Ο πρόεδρος του συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, Σπύρος Κωνσταντάς, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι το Συνδικάτο θα συνεχίσει το επόμενο διάστημα τις κινητοποιήσεις για το θέμα, ενώ σημείωσε ότι στη συνάντηση ο εκπρόσωπος του υπουργείου ανέφερε ότι 9 γυναίκες που εργάζονταν σε παιδικό σταθμό του δήμου Ψυχικού και απολύθηκαν λόγω μείωσης παιδιών, θα επαναπροσληφθούν σε άλλες αντίστοιχες δομές.

Sponsored Post