ΔΙΕΘΝΕΣ
21/09/2017 04:52 EEST | Updated 21/09/2017 04:57 EEST

Βρετανία: Τηλεφωνικός κατάλογος από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο σε δημοπρασία

Hulton Archive/Getty Images
Hulton Archive via Getty Images
Hulton Archive/Getty Images

Ένας τηλεφωνικός κατάλογος από την εποχή των Ναζί που περιέχει λεπτομερείς πληροφορίες κάποιων προσωπικοτήτων-κλειδιά από το Τρίτο Ράιχ, δίνεται σε δημοπρασία στη Μεγάλη Βρετανία, σύμφωνα με το Fox News.

Ο δερμάτινος κατάλογος υπήρχε από την εποχή της Καγκελαρίας του Ράιχ στο Βερολίνο στο τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στο Βερολίνο, ενώ κάτοχός του ήταν ο John Hodge, αξιωματικός στη Βρετανική Φρουρά Grenadier, σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών Henry Aldridge & Son.

Ο κατάλογος περιέχει 200 ονόματα από το Α ως το Ω και γραμμένα στο χέρι, ιδιωτικούς τηλεφωνικούς αριθμούς και σε μερικές περιπτώσεις διευθύνσεις δημοφιλών Ναζί σε υψηλή θέση. Παρόλα αυτά, υπάρχει μια αξιοσημείωτη παράλειψη από τον κατάλογο: ο Αδόλφος Χίτλερ.

“Πρόκειται για ένα μοναδικό κομμάτι της ιστορίας που προσφέρει σε ιστορικούς και συλλέκτες, πρόσβαση σε πληροφορίες από το παρελθόν, σχετικές με τα υψηλότερα κλιμάκια ενός από τα πιο κακά καθεστώτα στη μοντέρνα ιστορία”, εξηγεί ο Andrew Aldridge του οίκου Henry Aldridge & Son.

nazi

Πηγή: Fox News