ΔΙΕΘΝΕΣ
25/09/2017 09:58 EEST | Updated 25/09/2017 09:58 EEST

Αυστρία: Τουρίστας έσωσε τους επιβάτες λεωφορείου αφού ο οδηγός του πέθανε στο τιμόνι

VCG via Getty Images
LINYI, CHINA - AUGUST 26: The climbers' tents are seen suspending from the rock face at Yimeng Mountain on August 26, 2017 in Linyi, Shandong Province of China. Campers can enjoy the picturesque sights and the thrill of almost hanging midair at tents set up along the cliff in Yimeng Mountain. (Photo by VCG/VCG via Getty Images)

Ένας ετοιμοπόλεμος Γάλλος τουρίστας έσωσε τον εαυτό του αλλά και τους συνεπιβάτες του από βέβαιο θάνατο, όταν ο οδηγός του λεωφορείου στο οποίο επέβαιναν πέθανε και το όχημα κατευθυνόταν στο γκρεμό.

Το λεωφορείο είχε προορισμό τις Τυρολέζικες Άλπεις, ενώ μετέφερε 21 επιβάτες. Ξαφνικά ο 76χρονος οδηγός έχασε τις αισθήσεις του και απεβίωσε, αναφέρουν οι αστυνομικοί. Το όχημα κατευθυνόταν προς το γκρεμό ενώ τότε ένας Γάλλος τουρίστας αποφάσισε να αναλάβει την ευθύνη και να πατήσει το φρένο.

Το όχημα σταμάτησε λίγα μόλις μέτρα πριν τους τελευταίους βράχους, ενώ τέσσερις άνθρωποι υπέστησαν τραυματισμούς και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, αναφέρει το BBC.

Ο 65χρονος επιβάτης ήταν αυτός που καθόταν πιο κοντά στον οδηγό, γράφουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Μόλις συνειδητοποίησε τι συνέβαινε, πετάχτηκε από το κάθισμά του και έπραξε τα δέοντα χωρίς να το σκεφτεί πολύ.

«Το λεωφορείο βρίσκονταν μια ανάσα πριν την καταστροφή», δήλωσε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας συμπληρώνοντας πως χάρη στα αντανακλαστικά του επιβάτη κατάφερε να σταματήσει το όχημα.

Υπενθυμίζεται ότι το 2004 πέντε τουρίστες έχασαν τη ζωή τους όταν ο οδηγός του οχήματος που επέβαιναν βγήκε από το δρόμο κοντά στο χωριό Bad Dürrnberg στην Αυστρία.

Sponsored Post