ΔΙΕΘΝΕΣ
26/09/2017 05:11 EEST | Updated 26/09/2017 14:07 EEST

Παλαιστίνιος ένοπλος σκότωσε τρεις Ισραηλινούς στη Δυτική Όχθη

HEBRON, WEST BANK - SEPTEMBER 22: Israeli security forces take security measures during Palestinian's protest due to Israeli authorities' blockage of a village's road in Hebron, West Bank on September 22, 2017. (Photo by Issam Rimawi/Anadolu Agency/Getty Images)
Anadolu Agency via Getty Images
HEBRON, WEST BANK - SEPTEMBER 22: Israeli security forces take security measures during Palestinian's protest due to Israeli authorities' blockage of a village's road in Hebron, West Bank on September 22, 2017. (Photo by Issam Rimawi/Anadolu Agency/Getty Images)

Τρεις Ισραηλινοί δέχτηκαν πυρά και σκοτώθηκαν από έναν Παλαιστίνιο ένοπλο σε είσοδο σε εβραϊκό οικισμό στη Δυτική Όχθη, ανέφερε η ισραηλινή αστυνομία.

Όπως αναφέρει το BBC, ο ένοπλος δέχτηκε επίσης πυρά, με αποτέλεσμα τον θάνατό του αργότερα, ωστόσο δεν έχει ακόμα ταυτοποιηθεί, σύμφωνα με τις αρχές.

Σύμφωνα με την Αστυνομία Συνόρων, ένας Παλαιστίνιος πλησίασε στα όρια της πόλης προσποιούμενος τον εργάτη αλλά όταν οι φρουροί τον υποψιάστηκαν εκείνος έβγαλε το όπλο του και ξέσπασε ανταλλαγή πυρών.

Ο δράσης είχε «φτάσει στην πίσω πύλη του Χαρ Αντάρ, μαζί με Παλαιστίνιους εργάτες που έμπαιναν στον οικισμό», πριν ανοίξει πυρ εναντίον Ισραηλινών αστυνομικών που εκτελούσαν καθήκοντα φρουρών, ανέφερε η αστυνομία.

Τα θύματα υπέστησαν τραύματα από πυρά και μαχαιριές, όπως αναφέρθηκε.

Ο εκπρόσωπος της Χαμάς, Χαζάμ Κασάμ, δήλωσε μετά την επίθεση ότι «η τρομοκρατική επίθεση στην περιοχή των Ιερουσαλήμ είναι ένα νέο κεφάλαιο στην Al-Quds intifada που απέδειξε ότι κάθε προσπάθεια να εξιουδαϊστεί η πόλη δεν θα αλλάξει το γεγονός ότι η Ιερουσαλήμ είναι μια αραβική και ισλαμική πόλη, των οποίων οι κάτοικοι και οι τουρίστες θα εξαγοραστούν στο αίμα ή στη ζωή».

Τα τοπικά ΜΜΕ ανέφεραν από την άλλη ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο της τρομοκρατικής επίθεσης, ενώ η περιοχή παρέμεινε αποκλεισμένη από δυνάμεις ασφαλείας προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι δεν θα πραγματοποιηθεί κάποια άλλη επίθεση.

Το εν λόγω συμβάν στον οικισμό βορειοδυτικά της Ιερουσαλήμ που βρίσκεται κοντά σε αρκετά παλαιστινιακά χωριά, λαμβάνει χώρα σχεδόν δύο χρόνια μετά το ξέσπασμα ενός κύματος αναταραχών.

Σημειώνεται πως ενώ οι περισσότεροι από τους τρομοκράτες Παλαιστίνιους είναι νέοι και συχνά άνεργοι, ο δράστης της εν λόγω επίθεσης δεν φέρει αυτά τα χαρακτηριστικά, αφού όπως μαρτυρούν οι πληροφορίες είναι πατέρας τεσσάρων παιδιών και εργαζόταν για τις ισραηλινές κοινότητες της περιοχής.

Ο δράστης παράλληλα ήταν γνωστός στην περιοχή ενώ κάτοικοι του Har Adar δήλωσαν πως τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε προσωπικά προβλήματα, αφού η γυναίκα του τον άφησε και έφυγε για την Ιορδανία.