ΕΙΔΗΣΕΙΣ
02/10/2017 17:33 EEST | Updated 02/10/2017 17:33 EEST

Έπεσες από τα σύννεφα Νταν Γκίλμπερτ; Δεν θα έπρεπε

David Liam Kyle via Getty Images
David Liam Kyle/NBAE via Getty Images

Χθεσινό τον Νταν Γκίλμπερτ δεν τον λες. Πρόκειται, άλλωστε, για μεγαλοεπιχειρηματία που δραστηριοποιείται σε πολλούς τομείς και από το 2005 είναι ο ιδιοκτήτης των Καβαλίερς - αφεντικό, δηλαδή, του Λεμπρόν Τζέιμς.

Στα 55 του έχει φάει τη ζωή με το κουτάλι και δουλεύοντας μέσα σ' ένα άκρως ανταγωνιστικό πλαίσιο, θα έπρεπε να γνωρίζει πως μεγάλο ποσοστό των Αμερικανών παραμένουν ρατσιστές. Δεν έχουν ξεπεράσει το παρελθόν, δυσκολεύονται να δουν τους εαυτούς ίσους με τους άλλους. Και πλέον δεν το κρύβουν.

Αυτός ο άνθρωπος, λοιπόν, αιφνιδιάστηκε τόσο από τα μηνύματα που δέχθηκε αμέσως μετά τη λέξη «κοπρόσκυλο» που χρησιμοποίησε ο Λεμπρόν Τζέιμς για τον Ντόναλντ Τραμπ που θέλησε να το εκμυστηρευτεί. Για να καταλάβουν οι πολλοί ότι «υπάρχει ένα στοιχείο ρατσισμού σε αυτή τη χώρα, το οποίο δεν είχα συνειδητοποιήσει πόσο μεγάλο είναι».

Και εξηγήθηκε: «Μετά το τουιτάρισμα του Λεμπρόν έλαβα πολλά ηχητικά mails, κάποια από τα οποία ήταν αχρεία, αηδιαστικά και ρατσιστικά. Άκουσα ορισμένα από τα πιο αηδιαστικά πράγματα που έχω ακούσει ποτέ να λένε άνθρωποι. Το ρατσισμό μπορούσες να το ακούσεις στη φωνή τους. Δεν αφορούσε μόνο το εν λόγω θέμα και αυτό ήταν που πραγματικά με συγκλόνισε διότι έδειξαν ποιοι ακριβώς είναι κάποιοι εξ αυτών».

Πηγή: Contra