ΕΙΔΗΣΕΙΣ
16/10/2017 18:17 EEST | Updated 16/10/2017 18:21 EEST

Ο δήμαρχος του Σικάγο για τον Τσίπρα: Σημαντικός προοδευτικός ηγέτης

Paul Marotta via Getty Images
CAMBRIDGE, MA - OCTOBER 18: Chicago Mayor and Former White House Chief of Staff Rahm Emmanuel speaks at Harvard University's Institute of Politics John F. Kennedy Jr. Forum on October 18, 2013 in Cambridge, Massachusetts. (Photo by Paul Marotta/Getty Images)

Ζεστής και εγκάρδιας υποδοχής έτυχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την συνάντησή του με τον δήμαρχο του Σικάγο Emmanuel Rahm.

Ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός ότι αποτελεί ένα σημαντικό προοδευτικό ηγέτη και σημείωσε ότι είναι σημαντικό οι προοδευτικές δυνάμεις στην Ευρώπη να προωθούν την κοινωνική ατζέντα.

Μάλιστα ο δήμαρχος του Σικάγο αποδείχθηκε πως γνώριζε την ιδιότητα του πρωθυπουργού ως πολιτικού μηχανικού με ειδίκευση στη χωροταξία. Και γι’ αυτό του ανέλυσε το σχέδιο ανάπλασης της παραλίμνιας περιοχής του Σικάγο, καθώς και το διευρυμένο σχέδιο αστικής ανάπλασης με έμφαση στο πράσινο και τους χώρους κοινωνικής ωφέλειας, γεγονός που έχει αναβαθμίσει και την πόλη και το επιπεδο ζωής. Ο Em. Rahm αναφέρθηκε επίσης στο μοντέλο ήπιας αναψυχής το οποίο έχει επιλέξει η πόλη του Σικάγο με σημαντικά οφέλη για την τοπική οικονομία.

Από την πλευρά του ο Αλ. Τσίπρας επισήμανε τη συμβολή της ελληνικής κοινότητας στην ανάπτυξη της πόλης του Σικάγο και αναφέρθηκε εκτενώς στην δυναμική που έχει η ελληνική ομογένεια. Ακόμη τόνισε την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει η Ελλάδα, η οποία βρίσκεται σε τροχιά δυναμικής ανάπτυξης.