ΔΙΕΘΝΕΣ
18/10/2017 13:20 EEST | Updated 18/10/2017 13:20 EEST

ΗΠΑ: 277 συλλήψεις στη Φλόριντα στο πλαίσιο επιχείρησης κατά της σωματεμπορίας

KatarzynaBialasiewicz via Getty Images
Woman in leather mini skirt standing next to car

Σε 277 συλλήψεις για συμμετοχή σε κυκλώματα εμπορίου σάρκας/ σωματεμπορίας (human trafficking) και online πορνείας προχώρησαν οι αρχές στην κομητεία Πολκ στις ΗΠΑ (Φλόριντα) μέσα στο χρονικό διάστημα από τις 10 Οκτωβρίου μέχρι τις 15 Οκτωβρίου, σε συνεργασία με ντετέκτιβ και ερευνητές από άλλες υπηρεσίες.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του γραφείου του σερίφη της κομητείας, 51 από τις συλλήψεις αφορούσαν σε άτομα που παρουσιάζονταν να προσφέρουν υπηρεσίες τέτοιου είδους online. Οι 209 συλλήψεις είχαν να κάνουν με άτομα που απευθύνθηκαν online σε undercover ντετέκτιβ που ανέβαζαν διαφημίσεις παριστάνοντας τις εκδιδόμενες/ εκδιδόμενους. Επίσης έγιναν άλλες 17 συλλήψεις ατόμων που αποκόμιζαν έσοδα από πορνεία και άλλου είδους αδικήματα.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, αστυνομικοί ανέβαζαν ψεύτικες διαφημίσεις ή προφίλ σε πλατφόρμες social media, ιστοσελίδες και εφαρμογές κινητής τηλεφωνίας, παριστάνοντας είτε τις ιερόδουλες είτε τους προαγωγούς τους. Κάποιοι από τους ντετέκτιβ ανταποκρίθηκαν σε προφίλ και online διαφημίσεις που είχαν ανεβάσει ιερόδουλες. «Παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις και την ειδησεογραφική κάλυψη προηγούμενων επιχειρήσεων, πολλοί ύποπτοι ανταποκρίθηκαν στις διαφημίσεις, πηγαίνοντας σε δύο διαφορετικές τοποθεσίες για να λάβουν παράνομες υπηρεσίες τέτοιου είδους.

Οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν συνολικά 334 κατηγορίες, ενώ ήδη υπήρχε ιστορικό που είχε να κάνει με 897 κατηγορίες. Αξίζει να σημειωθεί πως 215 ύποπτοι πήγαν στην κομητεία Πολκ από διάφορες άλλες κομητείες ανά τη Φλόριντα, ή και από άλλες πολιτείες. Μεταξύ των συλληφθέντων, το νεαρότερο άτομο ήταν 16 ετών, ενώ το γηραιότερο 74.

Τα ονόματα των συλληφθέντων δημοσιοποιήθηκαν.

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost