ΕΙΔΗΣΕΙΣ
19/10/2017 10:37 EEST | Updated 19/10/2017 10:38 EEST

ΓΕΕΘΑ: Εντός των επόμενων ημερών η αναλυτική απάντηση των Αρχών των ΗΠΑ για την αναβάθμιση των αεροσκαφών F-16

Pacific Press via Getty Images
LGTG - TANAGRA AIRPORT, TANAGRA, ATTIKA, GREECE - 2016/09/18: HAF Demo Team Zeus Falcon F-16 Block 52+during the Athens flying week in Tanagra Airbase. The event piloted by top flying teams from around the world. (Photo by Dimitrios Sotiriou/Pacific Press/LightRocket via Getty Images)

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται η τελική αναλυτική απάντηση των αρχών των ΗΠΑ για το κόστος της αναβάθμισης των αεροσκαφών F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας στην έκδοση VIPER, μετά από τη σχετική εκδήλωση ενδιαφέροντος που εκφράσθηκε από τη χώρα μας τον περασμένο Φεβρουάριο, όπως ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ.

«Από τις μέχρι τώρα ανακοινώσεις, το πρόγραμμα για το σύνολο των αεροσκαφών κοστολογείται έως 2,4 δισ. δολάρια» προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Στην παρούσα φάση και με τα μέχρι σήμερα στοιχεία, εξετάζεται η αναβάθμιση μέρους των αεροσκαφών, η οποία θα γίνει στην ΕΑΒ, με κόστος που δεν θα υπερβαίνει το 1,1 δισ. δολάρια και το οποίο θα προσδιοριστεί τελικά μετά από τις διαπραγματεύσεις που θα γίνουν μεταξύ των φορέων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και των αρχών των ΗΠΑ» διευκρινίζεται.