ΔΙΕΘΝΕΣ
22/10/2017 13:51 EEST | Updated 22/10/2017 13:51 EEST

Υπ. Δικαιοσύνης Τουρκίας: Η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί, περιμένουμε την έκδοση του Γκιουλέν

THOMAS URBAIN via Getty Images
Turkish cleric and opponent to the Erdogan regime Fethullah Gülen adresses at his residence in Saylorsburg, Pennsylvania on July 18, 2016 allegations by the Turkish government about his involvement in the attempted July 15 coup.The US-based cleric was accused by Ankara of orchestrating Friday's military coup attempt but he firmly denied involvement, also condemning the action 'in the strongest terms'. / AFP / Thomas URBAIN (Photo credit should read THOMAS URBAIN/AFP/Getty Images)

Η Τουρκία έχει ολοκληρώσει όλες τις διαδικασίες και περιμένει την έκδοση από τις ΗΠΑ του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, όπως δήλωσε σήμερα σε δημοσιογράφους ο υπουργός Δικαιοσύνης της χώρας Αμπντουλχαμίτ Γκιουλ.

Σύμφωνα με τον Γκιουλ δεν υπάρχει κάποια εκκρεμότητα σε έγγραφα ή σε κάποια διαδικασία, η οποία να προκαλέσει καθυστέρηση στο ζήτημα της έκδοσης του Γκιουλέν, ο οποίος θεωρείται υποκινητής του αποτυχημένου πραξικοπήματος στην Τουρκία τον Ιούλιο του 2016.

"Όλες οι προϋποθέσεις για την έκδοση έχουν ολοκληρωθεί", δήλωσε ο Γκιουλ: "Τώρα περιμένουμε την έκδοση".

Η Άγκυρα κατηγορεί τον Γκιουλέν για την απόπειρα πραξικοπήματος, αλλά και για μακροχρόνιες προσπάθειες ανατροπής της κυβέρνησης έχοντας διεισδύσει σε τουρκικούς θέσμους, όπως ο στρατός η αστυνομία και η Δικαιοσύνη.

Οι ΗΠΑ, μέχρι στιγμής, αρνούνται να εκδώσουν τον Γκιουλέν, υποστηρίζοντας ότι η τουρκική πλευρά δεν εχει παράσχει αρκετές αποδείξεις.

Πηγή:Hurriyet Φωτογραφία:AP Photo/Chris Post