ΔΙΕΘΝΕΣ
22/10/2017 09:20 EEST | Updated 22/10/2017 09:20 EEST

Ισπανός υπουργός συνιστά τους Καταλανούς να αγνοήσουν τις όποιες οδηγίες της τοπικής κυβέρνησης

Bloomberg via Getty Images
A protester holds a Catalan flag, also known as the Senyera, during a demonstration against the Spanish government and the imprisonment of separatist leaders Jordi Sanchez, head of the Catalan National Assembly, and Jordi Cuixart, head of Omnium Cultural, on the Gran Via Avenue in Barcelona, Spain, on Saturday, Oct. 21, 2017. Prime Minister Mariano Rajoy invoked the most far-reaching powers in the Spanish Constitution as he aimed to strike a decisive blow against the Catalan separatist

Ο ισπανός υπουργός Εξωτερικών Αλφόνσο Νταστίς εξέφρασε την ελπίδα ότι ο καταλανικός λαός θα αγνοήσει τις όποιες οδηγίες λάβει από την περιφερειακή κυβέρνηση.

"Το μόνο που επιχειρεί να κάνει η κυβέρνηση και μάλιστα διστακτικά είναι να αποκαταστήσει το κράτος δικαίου και το σύνταγμα, αλλά και τους καταλανικούς θεσμούς και να προχωρήσουμε από εκεί. Θα επιβάλλουμε τις αρχές που θα αναλάβουν την διαχείριση των καθημερινών υποθέσεων της Καταλονίας σύμφωνα με τους καταλανικούς νόμους και κανόνες...Ελπίζω ο καθένας να παραβλέψει τις όποιες οδηγίες σχεδιάζουν να δώσουν γιατί δεν θα έχουν την νόμιμη εξουσία να το πράξουν", δήλωσε ο υπουργός στην εκπομπή του Άντριου Μαρ στο BBC.

Διαβάστε επίσης: Κλιμάκωση της κρίσης: Εκατοντάδες χιλιάδες διαδήλωσαν στη Βαρκελώνη υπέρ της ανεξαρτησίας

Πουτζντεμόν: Δεν θα δεχθουμε το σχέδιο της Μαδρίτης για την αναστολή των τοπικών εξουσιών

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)