ΔΙΕΘΝΕΣ
01/11/2017 04:45 EET | Updated 01/11/2017 04:45 EET

Κινέζος αγρότης ανακαλύπτει συστάδα από σπάνια, μεγάλα μανιτάρια

Youtube
Youtube

Ένας 81χρονος αγρότης στη νοτιοδυτική Κίνα ανακάλυψε μια συστάδα από τεράστια μανιτάρια, σύμφωνα με το The Culture Trip.

Τα μανιτάρια έχουν ύψος 83.5 εκατοστά και είναι φαγώσιμα, σύμφωνα με ερευνητή από την Κινεζική Ακαδημία Επιστημών. Η διάμετρος του μεγαλύτερου μανιταριού, το οποίο οι ντόπιοι παρομοιάζουν με πόδι ελέφαντα, είναι 40 εκατοστά.

Η ταυτότητα των μανιταριών έγινε γνωστή και το επιστημονικό της όνομα είναι Tricholoma giganteum. Πρόκειται για μη τοξικά μανιτάρια που βρίσκονται συνήθως σε τροπικές και υποτροπικές περιοχές.

Τα νέα για τα σπάνια μανιτάρια διαδόθηκαν γρήγορα, συγκεντρώνοντας περίπου 30.000 επισκέπτες την ημέρα από την ανακάλυψη του μανιταριού στις 19 Οκτωβρίου. Επιπλέον, παρατηρήθηκε αμέσως αύξηση στον τουρισμό, με ανθρώπους από πολλές χώρες του κόσμου να κατευθύνονται προς το χωριό.

Μάλιστα, κάποιοι τουρίστες άφησαν νομίσματα και γράμματα στα άγρια μανιτάρια, με την ελπίδα να τους φέρουν καλή τύχη. Η προσέλευση του κόσμου ήταν τόσο μεγάλη που οι ντόπιοι έχτισαν έναν φράχτη για να προστατεύσουν τα μανιτάρια και να αποφύγουν πιθανή κλοπή.

Έκτοτε, οι κάτοικοι του χωριού αποφάσισαν να τα δωρίσουν στην υπηρεσία προστασίας άγριων φυτών και ζώων.