Με ατζέντα για την απασχόληση και την υγεία στα Ιωάννινα ο Μητσοτάκης

Με ατζέντα για την απασχόληση και την υγεία στα Ιωάννινα ο Μητσοτάκης
Eurokinissi

Με αιχμή τα ζητήματα κοινωνικής πολιτικής και της υγείας ξεκινά το προσυνέδριο της ΝΔ στα Ιωάννινα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να παρουσιάζει τις προτάσεις του για τις απαιτούμενες αλλαγές.

Ιδιαιτέρως σημαντική θεωρείται - σύμφωνα με τους επιτελείς της Πειραιώς - η προγραμματική θέση της ΝΔ για κατ´ οίκον παράδοση των φαρμάκων καρκινοπαθών και άλλων πασχόντων από σοβαρές ασθένειες, θέση που αναμένεται να ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με όσα θα πει ο πρόεδρος της ΝΔ, η κατ' οίκον διανομή των φαρμάκων στους καρκινοπαθείς και σε όσους αντιμετωπίζουν σοβαρές χρόνιες παθήσεις (ρευματοπάθεια, σκλήρυνση κατά πλάκας κ.α.) έχει ασήμαντο κόστος και θα επιρρίψει τις ευθύνες στην συγκυβέρνηση για αυτή την ντροπιαστική διαδικασία που ακολουθείται έως σήμερα.

Οι συμμετέχοντες στο γαλάζιο προσυνέδριο καλούνται μεταξύ άλλων να συζητήσουν για τις αναγκαίες πρακτικές στήριξης όσων έχουν ανάγκη, για τις σύγχρονες και αποτελεσματικές υπηρεσίες Υγείας για όλους καθώς και για τη επόμενη μέρα στον τομέα της κοινωνικής ασφάλισης.

Ήδη οι περίπου 15.000 πολίτες που πήραν μέρος και απάντησαν στο σχετικό ερωτηματολόγιο της ΝΔ για το προσυνέδριο το 84,4% εξ αυτών τάσσεται υπέρ της κατάρτισης ή και επανακατάρτισης για την εύρεση εργασίας ώστε να γίνουν ξανά οικονομικά ενεργοί, το 40,6 % λέει ναι στην καταβολή ενός ενιαίου επιδόματος αλληλεγγύης που να καλύπτει όλες τις βασικές ανάγκες και το 27,3% τάσσεται υπέρ της χορήγησης διαφόρων βοηθημάτων (επίδομα τέκνων, επίδομα θέρμανσης, επίδομα ενοικίου κλπ).

Η πρόταση του κ.Μητσοτάκη περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, την δυνατότητα ελεύθερης επιλογής του πολίτη του γιατρού της οικογένειας στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, αλλα και συγκεκριμένες δεσμεύσεις για την σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα ώστε να υπάρξει άμεση κάλυψη των αναγκών σε προσωπικό και δομές.

Δημοφιλή