Μαξίμου: Ο μηχανισμός ψεύδους και προπαγάνδας της ΝΔ αυτοεξευτελίζεται ξανά

Μαξίμου: Ο μηχανισμός ψεύδους και προπαγάνδας της ΝΔ αυτοεξευτελίζεται ξανά
SOOC

Τα επίσημα στοιχεία που δείχνουν μείωση της εγκληματικότητας παρουσίασε η κυβέρνηση. Ταυτόχρονα κατηγορεί την ΝΔ που τα αμφισβητεί ισχυριζόμενη ότι τα κατασκεύασε μόνη της η κυβέρνηση. «Ο μηχανισμός ψεύδους και προπαγάνδας της ΝΔ αυτοεξευτελίζεται ξανά» υπογραμμίζουν κυβερνητικές πηγές κάνοντας λόγο για «ναυάγιο του Κ. Μητσοτάκη» στη Βουλή.

Μάλιστα επισημαίνει τα στοιχεία που δείχνουν μείωση της εγκληματικότητας σε σχέση με πέρυσι:

-Καταγράφεται μείωση στις απάτες – σημαντικό για περίοδο κρίσης, όπως και στις υποθέσεις πλαστογραφίας

-Μείωση κατά 6,8% στις κλοπές-διαρρήξεις καταστημάτων,

μείωση 8,6% στις κλοπές-διαρρήξεις σε σπίτια

-Μείωση στην παραβατικότητα στο πεζοδρόμιο – 67% κάτω στις αρπαγές τσαντών, όπως και μείωση 75% στις ληστείες με αρπαγή τσαντών

-Μείωση 21,9% σε ληστείες εντός σπιτιών

-Μείωση 21,5% στις ληστείες σούπερ μάρκετ

Παράλληλα η κυβέρνηση δημοσιεύει τον πίνακα της ΕΛΑΣ για το Α’ Εξάμηνο του 2017 που επιβεβαιώνει την μείωση της εγκληματικότητας.

Nωρίτερα, η ΝΔ σε non paper που εξέδωσε ανέφερε ότι «ενοχλήθηκε σήμερα ο κ. Τσίπρας που τον αποκαλέσαμε ψεύτη. Και την ίδια ακριβώς στιγμή απαρίθμησε σειρά εντελώς ψεύτικων στοιχείων στην απέλπιδα προσπάθειά του να πείσει τους πολίτες ότι η ανίκανη Κυβέρνησή του έχει πολεμήσει την ανομία».

Στο ίδιο κύκλοι της ΝΔ ανέφεραν ότι «μΜολονότι οι πολίτες ξέρουν, βέβαια, την πραγματικότητα καθώς την ζουν στις γειτονιές τους, παραθέτουμε πέντε ενδεικτικούς πίνακες. Πρόκειται για τα επίσημα στοιχεία της Αστυνομίας, όπως δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της, που αφορούν τη λεγόμενη καθημερινή εγκληματικότητα», τονίζοντας πως «τα στοιχεία της Αστυνομίας, όχι μόνον αναδεικνύουν ότι κ. Τσίπρας είναι συνειδητά ψεύτης, αλλά και αδίστακτος, καθώς δεν αισθάνεται καμία ντροπή να επικαλείται στη Βουλή στοιχεία που προφανώς έχει κατασκευάσει από το μυαλό του. Είτε ο ίδιος, είτε οι συνεργάτες του στα γνωστά υπόγεια του Μαξίμου, όπου φαντασιώνονται και δημοσκοπήσεις υπέρ του».

Δημοφιλή