ΔΙΕΘΝΕΣ
05/11/2017 10:00 EET | Updated 05/11/2017 10:00 EET

Γερμανία: Το FDP απειλεί με νέες εκλογές εάν δεν γίνουν σεβαστές οι θέσεις του

Reuters Photographer / Reuters
A worker gives a final touch to a poster for Germany's Free Democrats (FDP) with the slogan

To φιλελεύθερο Ελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα (FDP) δεν φοβάται τις νέες εκλογές, εάν οι θέσεις δεν αποτυπωθούν σε συμφωνία για κυβερνητικό πρόγραμμα του συνασπισμού υπό την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, σημείωσε ο αρχηγός του, Κρίστιαν Λίντνερ.

«Εάν αυτό δεν καταστεί δυνατό θα πάμε στην αντιπολίτευση. Αναλαμβάνω κάθε ευθύνη για την αναταραχή. Στην περίπτωση αυτή, θα μπορούσε κανείς να πει πως σε τελευταία ανάλυση οι πεποιθήσεις μας είναι σημαντικότερες από τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα. Συνασπισμός δεν θα προκύψει εκ του γεγονότος ότι όλοι θα έχουν εξαντληθεί από τις διαπραγματεύσεις και έτσι θα οδηγηθούμε υπό πίεση σε συμφωνία. Δεν έχει κανένα νόημα να σχηματισθεί μια κυβέρνηση η οποία δεν θα είναι σταθερή και διαρκώς θα φιλονικεί. Εάν καταστεί αναγκαίο, θα ξαναπάω στις πλατείες και θα διεξαγάγω εκλογικό αγώνα», είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του FDP, σε συνέντευξή του στις κυριακάτικες εφημερίδες του ομίλου Funke.

Στη συνέντευξή του, ο ηγέτης του κεντρώου - κεντροδεξιού κόμματος τόνισε και πάλι ότι ο ισοσκελισμένος προϋπολογισμός είναι θέμα «αδιαπραγμάτευτο» και πως οτιδήποτε άλλο «θα ήταν καταστροφικό για το κύρος της Γερμανίας στην Ευρώπη», ενώ τάχθηκε υπέρ της άμεσης κατάργησης της εισφοράς αλληλεγγύης και της μεταρρύθμισης της φορολογίας εισοδήματος, η οποία «να οδηγήσει στην ανακούφιση των μεσαίων στρωμάτων της κοινωνίας, από τη νοσηλεύτρια έως τον μηχανικό», όπως είπε.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Λίντνερ έχει επιτεθεί επανειλημμένα στην κεντροδεξιά Χριστιανική Δημοκρατική Ένωση (CDU) και στους κεντροαριστερούς, οικολόγους Πράσινους (Die Gruenen) τις τελευταίες δύο εβδομάδες των διερευνητικών συζητήσεων για την έναρξη διαπραγματεύσεων προκειμένου να σχηματισθεί κυβέρνηση συνασπισμού «Τζαμάικα» και με τη συνέντευξη αυτή φαίνεται πως σκληραίνει τη στάση του ακόμη περισσότερο.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Sponsored Post