ΚΟΙΝΩΝΙΑ
08/11/2017 14:14 EET | Updated 08/11/2017 14:15 EET

Η Νότια Κορέα προσφέρει και φέτος 800.000 δολάρια στην Ελλάδα για το προσφυγικό

LOUISA GOULIAMAKI via Getty Images
In this photograph taken on October 13, 2017, a woman stands among the tents of recently arrived refugees in the woods on the Greek island of Samos.Nearly 300 Syrians, Iraqis, Afghans and Africans from various countries live in this improvised camp located on a hill planted with olive trees, on this idyllic Greek island. They have arrived in recent months, with the resurgence of refugee flows from the Turkish coast due to mild summer and early autumn temperatures, and despite the EU-Turkey agree

Την αλληλεγγύη της στην Ελλάδα για το προσφυγικό δείχνει και φέτος η Νότια Κορέα, προσφέροντας 800.000 δολάρια για την παροχή στέγασης και περίθαλψης στους πρόσφυγες που διαμένουν στη χώρα μας.

Όπως ανακοίνωσε η πρεσβεία της Κορέας στην Ελλάδα, το ποσό των 800.000 δολαρίων θα καταβληθεί μέσω της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες και θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για τους πρόσφυγες που διαμένουν στην ελληνική επικράτεια.

Υπενθυμίζεται πως η κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Κορέας προσέφερε στην Ελλάδα για το προσφυγικό ακριβώς το ίδιο ποσό το 2016 και 1,5 εκατ. δολάρια το 2015.

«Οι συνεισφορές αυτές καταδεικνύουν τη δέσμευση της κυβέρνησης της Κορέας να προσφέρει την υποστήριξή της στις έκτακτες ανάγκες των προσφύγων στην Ελλάδα» υπογραμμίζεται στην ίδια ανακοίνωση της κορεάτικης πρεσβείας.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Sponsored Post