Θεοδωράκης: «Οι πολίτες θα δώσουν ώθηση στο νέο κόμμα και αυτοί θα διασφαλίσουν την ενότητα»

Θεοδωράκης: «Οι πολίτες θα δώσουν ώθηση στο νέο κόμμα και αυτοί θα διασφαλίσουν την ενότητα»
EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος
EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος
EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος

Ένα είδος άτυπου «debate» πραγματοποιεί η «Κ», απευθύνοντας κοινές ερωτήσεις στους βασικούς υποψήφιους για την ηγεσία του νέου προοδευτικού φορέα. Λίγες ώρες πριν την προσφυγή στις κάλπες δίνεται η δυνατότητα στους διεκδικητές της ηγεσίας να παρουσιάσουν συνοπτικά τις θέσεις τους μέσα από τις απαντήσεις τους σε 4 κοινά ερωτήματα. Ακολουθούν οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις του Σταύρου Θεοδωράκη.

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνετε εάν εκλεγείτε πρόεδρος για να διασφαλίσετε την ενότητα;

Η κίνηση δεν θα είναι μια, αλλά πολλές και παράλληλες. Η ενότητα θέλει σχέδιο και στόχους. Θα δημιουργηθεί ένα νέο πολιτικό όργανο – με όλες τις δυνάμεις της παράταξης – το οποίο θα συζητά όλα τα μείζονα ζητήματα. Οι δύο Κ.Ο. - της ΔΗΣΥ και του Ποταμιού – θα συνεδριάσουν από κοινού για να καθορισθούν οι γραμμές της δράσης μας στη Βουλή. Μια αντιπροσωπευτική οργανωτική επιτροπή θα ξεκινήσει την δουλειά για το μεγάλο συνέδριο της άνοιξης. Αλλά, για να γίνουν όλα αυτά, πρέπει πρώτα να ψηφίσουν σήμερα εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες. Αυτοί θα δώσουν ώθηση στο νέο κόμμα και αυτοί θα διασφαλίσουν την ενότητα. Η μικρή συμμετοχή στις εκλογές θα φέρει γκρίνιες. Η μεγάλη συμμετοχή θα φέρει νίκες.

Εάν στις εκλογές είναι πρώτο κόμμα η Ν.Δ., χωρίς αυτοδυναμία, ποια στάση θα τηρήσετε;

Οι πολιτικοί δεν πρέπει να έχουν λύσεις-καρμπόν τις οποίες χρησιμοποιούν το 2017, το 2018, το 2019. Πώς θα είναι η χώρα όταν θα γίνουν εκλογές; Ποια μέτωπα θα είναι ανοιχτά; Τι ποσοστό θα έχει πάρει το νέο κόμμα; Και τι ποσοστό η Ν.Δ. και τα άλλα κόμματα; Όλα αυτά θα καθορίσουν τη στάση μου. Η χώρα, πάντως, δεν θα πρέπει να μείνει ακυβέρνητη και να οδηγηθεί σε εκλογές με το νέο σύστημα που ψήφισαν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Οι συνεργασίες γίνονται με πολιτικά συμβόλαια και όχι με προφορικές συμφωνίες και μοίρασμα καρεκλών του υπουργικού συμβουλίου.

Με ποιον συνυποψήφιο είστε πιο κοντά σε απόψεις και γιατί;

Με την ανακοίνωση της υποψηφιότητας μου παρουσίασα 21 συγκεκριμένες θέσεις – με είκοσι λέξεις την κάθε θέση. Άλλοι υποψήφιοι αρκέστηκαν σε γενικόλογες διακηρύξεις ή στην επανάληψη συνθημάτων. Οπότε οι συγκλίσεις ή οι αποκλίσεις θα αποκαλυφθούν στην πορεία.

Χαρακτηρίστε την υποψηφιότητά σας με πέντε λέξεις

Τολμηρή κίνηση που αλλάζει τα δεδομένα.

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή