ΔΙΕΘΝΕΣ
18/11/2017 16:25 EET | Updated 18/11/2017 16:25 EET

Ισπανία: Τουλάχιστον 600 Αφρικανοί μετανάστες εντοπίστηκαν και σώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες

NurPhoto via Getty Images
A group of migrants just being rescued in the Mediterranean sea, arrives at the harbour of Malaga, where the Red cross provides a first help. Malaga 11-11-2017 (Photo by Guillaume Pinon/NurPhoto via Getty Images)

Σχεδόν 600 μετανάστες από το Μάγρεμπ και την υποσαχάρια Αφρική διασώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες στα παράλια της Ισπανίας ενώ είναι ακόμη σε εξέλιξη έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων, όπως έγινε γνωστό από τις λιμενικές αρχές.

Οι περισσότεροι από τους μετανάστες προσέγγισαν την περιοχή της Μούρθιας, στη νοτιοανατολική Ισπανία: 431 άνθρωποι, που επέβαιναν σε 41 μικρά σκάφη, σώθηκαν από τις δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού, της αστυνομίας και της υπηρεσίας θαλάσσιων διασώσεων Σαλβαμέντο Μαριτίμο.

Στην περιοχή το Αλμποράν, μεταξύ του Μαρόκου και της Ανδαλουσίας, εντοπίστηκαν το πρωί δύο πλοιάρια που μετέφεραν συνολικά 69 ανθρώπους. Λίγο αργότερα, στην ίδια περιοχή, διασώθηκαν άλλοι 47 μετανάστες.

Στα στενά του Γιβραλτάρ εντοπίστηκαν άλλα τέσσερα πλοιάρια στα οποία επέβαιναν 48 άνθρωποι.

Ένας εκπρόσωπος των λιμενικών αρχών διευκρίνισε ότι αυτήν την ώρα είναι σε εξέλιξη "επιχειρήσεις στη θάλασσα του Αλμποράν" καθώς υπάρχουν πληροφορίες για "ένα ή περισσότερα πλοιάρια" στην περιοχή αυτή.

Η Ισπανία είναι η τρίτη "πύλη εισόδου" για τους μετανάστες στην Ευρώπη, πίσω από την Ιταλία και την Ελλάδα. Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, από τις αρχές του έτους έχουν φτάσει στην Ευρώπη 159.000 άνθρωποι και οι 17.687 από αυτούς αποβιβάστηκαν στην Ισπανία. Συνολικά 2.982 άνθρωποι πνίγηκαν στη Μεσόγειο, στην προσπάθειά τους να φτάσουν στα ευρωπαϊκά παράλια.