ΕΙΔΗΣΕΙΣ
18/11/2017 08:43 EET | Updated 18/11/2017 08:43 EET

Αλιβιζάτος: Το νόημα της ψήφου αυτήν την Κυριακή είναι η αναγέννηση της παράταξης

Eurokinissi

Το νόημα της ψήφου αυτήν την Κυριακή είναι η αναγέννηση της παράταξης, δηλώνει ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Επιτροπής Διαδικασιών και Δεοντολογίας για την εκλογή του επικεφαλής του νέου πολιτικού φορέα, Ν.Αλιβιζάτος, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Αυτή τη φορά θα ψηφίσουμε πιο πολύ με μια αίσθηση του χρέους ότι κάτι πρέπει να κάνουμε, αναφέρει, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως κανένας από εμάς δεν μπορεί να βγάλει από το μυαλό του ότι πάνω από 15 συμπολίτες μας πέθαναν με αυτό τον τραγικό τρόπο στις πλημμύρες της Αττικής.

Ο κ. Αλιβιζάτος διευκρινίζει ποιοι έχουν δικαίωμα ψήφου αυτήν την Κυριακή και εκφράζει την αισιοδοξία για την επιτυχή ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας.

Ακολουθεί η συνέντευξη του Ν. Αλιβιζάτου στο ΑΠΕ- ΜΠΕ και στον Μ. Μιχαήλ:

Ερ: Γιατί είναι σημαντική η συμμετοχή των πολιτών και στο δεύτερο γύρο των εκλογών για την ανάδειξη ηγεσίας στο νέο προοδευτικό φορέα;

Απ: Για να μην θεωρηθεί απλή εκπυρσοκρότηση αλλά νέα αρχή πρέπει να επιβεβαιωθεί ότι ο κόσμος δεν ψηφίζει υποχρεωτικά πρόσωπα αλλά ψηφίζει για να αναγεννηθεί η συγκεκριμένη παράταξη. Νομίζω ότι αυτό το νόημα έχει η ψήφος αυτήν την Κυριακή , προπάντων από κει και πέρα φυσικά το ποιος από τους δύο θα είναι ο νικητής των εκλογών αυτών . Πάλι η ψηφοφορία είναι 08:00-20:00. Να διευκρινίσω ότι δεν καταβάλλεται κανένα χρηματικό ποσό , δεν συμπληρώνεται αίτηση και άρα ελπίζουμε να μην ταλαιπωρηθεί ο κόσμος ή μάλλον να ταλαιπωρηθεί λιγότερο από ότι την προηγούμενη φορά. Και να διευκρινίσω ότι μπορεί κανείς να ψηφίσει όπου διευκολύνεται . Δηλαδή αν δεν βρίσκεται στην ίδια πόλη ή στο ίδιο εκλογικό τμήμα μπορεί να πάει κάπου αλλού να ψηφίσει . Είναι καταγεγραμμένος από το ηλεκτρονικό μας σύστημα ότι ψήφισε. Δυστυχώς θα ψηφίσουν μόνον αυτοί που ψήφισαν την περασμένη Κυριακή. Δεν είναι ανοιχτή ψηφοφορία για όλο τον κόσμο.

Ερ: Το γεγονός ότι δεν έγινε προεκλογική εκστρατεία ανάμεσα στον πρώτο και στον δεύτερο γύρο εξαιτίας των θυμάτων από τις πλημμύρες στην Αττική θα παίξει ρόλο κατά την γνώμη σας;

Απ.: Φοβάμαι ότι θα σας πω ότι η ζωή συνεχίζεται. Δεν θα ήταν ένδειξη σεβασμού προς τους νεκρούς και τις οικογένειές τους, αν το έλεγα έτσι απλά. Το βέβαιο είναι ότι την περασμένη Κυριακή είχαμε ένα πανηγύρι. Αυτή τη φορά θα ψηφίσουμε πιο πολύ με μια αίσθηση του χρέους ότι κάτι πρέπει να κάνουμε. Δεν νομίζω ότι μπορεί κανένας από εμάς να βγάλει από το μυαλό του ότι πάνω από 15 συμπολίτες μας πέθαναν με αυτό τον τραγικό τρόπο.

Ερ. Είστε αισιόδοξος ότι θα πάνε καλά τα πράγματα ; Θα κλείσει οριστικά η εκλογική διαδικασία χωρίς προβλήματα;

Απ. Νομίζω πως όλα είναι στη θέση τους παρά το γεγονός ότι οι καιρικές αντιξοότητες δυσκόλεψαν μερικά πράγματα όπως την αποστολή του εκλογικού υλικού κλπ. Νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε. Νομίζω ότι θα πάμε όσο καλά πήγαμε και την περασμένη Κυριακή.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)