Πέθανε σε ηλικία 83 ετών ο serial killer και επικεφαλής αίρεσης, Τσαρλς Μάνσον

Πέθανε σε ηλικία 83 ετών ο serial killer και επικεφαλής αίρεσης, Τσαρλς Μάνσον
Charles Manson, the cult leader who sent followers known as the
Charles Manson, the cult leader who sent followers known as the
Handout . / Reuters

Ο Τσαρλς Μάνσον, αρχηγός αίρεσης στις ΗΠΑ που ενορχήστρωσε μια σειρά αποτρόπαιων δολοφονιών στη νότια Καλιφόρνια από την «Οικογένεια» των νεαρών ακολούθων του στα τέλη της δεκαετίας του 1960, πέθανε, σύμφωνα με αξιωματούχους των φυλακών. Ήταν 83 ετών.

Ο Μάνσον ήταν πίσω από τον φόνο της εγκύου συζύγου του σκηνοθέτη Ρομάν Πολάνσκι, Σάρον Τέιτ, και άλλων έξι το 1969. Σύμφωνα με το Sky News, είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο την προηγούμενη εβδομάδα σε σοβαρή κατάσταση και φυλασσόταν από πέντε αστυνομικούς.

Τον Ιανουάριο είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο λόγω εσωτερικής αιμορραγίας και χρειαζόταν εγχείρηση, ωστόσο οι γιατροί είπαν πως ήταν πολύ αδύναμος για κάτι τέτοιο.

Ο Μάνσον ηγήθηκε μιας αίρεσης που έγινε γνωστή ως «Οικογένεια Μάνσον» στα τέλη της δεκαετίας του 1960, στο πλαίσιο της οποίας ενθάρρυνε τα μέλη της να σκοτώνουν για να ξεκινήσουν έναν «φυλετικό πόλεμο».

Στα τέλη της δεκαετίας του 1960 ο Μάνσον, πρώην κατάδικος, συγκέντρωσε στο σπίτι του στο Λος Άντζελες μια ομάδα ανθρώπων και σχημάτισε τη «Οικογένεια Μάνσον», τα μέλη της οποίας έτρεφαν απόλυτη λατρεία προς το πρόσωπό του.

Η αίρεση αυτή ευθύνεται για πολλές άγριες δολοφονίες σε πλούσιες συνοικίες του Λος Άντζελες που είχαν προκαλέσει πανικό στην πόλη και σοκ στην παγκόσμια κοινή γνώμη.

Συγκεκριμένα το καλοκαίρι του 1969, ο Μάνσον ζήτησε από τις νεαρότερες ακολούθους του να δολοφονήσουν επτά ανθρώπους, στο πλαίσιο του σχεδίου του, σύμφωνα με την εισαγγελία, να προκαλέσει φυλετικές συγκρούσεις. Μεταξύ των θυμάτων ήταν και η 26χρονη ηθοποιός Σάρον Τέιτ, σύζυγος του κινηματογραφιστή Ρομάν Πολάνσκι που ήταν 8 μηνών έγκυος, την οποία σκότωσαν με 16 μαχαιριές.

Το 1971 ο Μάνσον καταδικάστηκε σε θάνατο μαζί με τέσσερα μέλη της οργάνωσής του. Αργότερα οι ποινές τους μετατράπηκαν σε ισόβια κάθειρξη.

Δημοφιλή