ΕΙΔΗΣΕΙΣ
20/11/2017 16:13 EET | Updated 20/11/2017 16:14 EET

Καμμένος σε Μητσοτάκη: Το δικό μου σπίτι είναι καθαρό, το δικό σας είναι έδρα offshore

Nikos Libertas / SOOC

Το δικό μου σπίτι είναι καθαρό, δεν έχει διεύθυνση offshore εταιρειών, ούτε κρυμμένα μυστικά από το παρελθόν, είπε ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος σε παρέμβασή του στη Βουλή. Κάλεσε δε τον Κυριάκο Μητσοτάκη «να μαζευτεί» και να προσέλθει στην Βουλή την Πέμπτη και να ρωτήσει ότι θέλει και να πάρει τις απαντήσεις με στοιχεία και «όχι να κρύβεται πίσω από 7 εφημερίδες και δύο ραδιόφωνα» που «έκαναν πρώτη είδηση μια διακρατική συμφωνία που δεν έχει γίνει, δεν έχει πέσει ούτε ένα ευρώ, ενώ αν δεν γίνει θα είναι εις βάρος του ελληνικού δημοσίου».

Ο κύριος Μητσοτάκης, είπε σε παρέμβασή του ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, έχει αποφασίσει να μετατρέψει την ΝΔ σε βραχίονα μιας εκδοτικής συμμορίας.

Αναρωτήθηκε δε, αν ο κ. Μητσοτάκης και η «εκδοτική συμμορία» είναι τόσο δεμένοι ώστε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να «αναπαράγει ψευδείς ειδήσεις στη Βουλή».

Είπε ακόμα ότι περιμένει να έλθουν την Πέμπτη στην Βουλή με στοιχεία «όσοι βγάζουν πολιτικό μεροκάματο» και να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

«Να πετάνε την μπάλα στη εξέδρα και εγώ να γίνω το εξιλαστήριο θύμα, να το ξεχάσουν» υπογράμμισε, καλώντας τους να ζητήσουν συγγνώμη για τον «βρώμικο πόλεμο» - όπως είπε - που έχουν εξαπολύσει εναντίον του.

«Είμαι σε αυτήν την αίθουσα 26 χρόνια, 11 φορές εκλεγμένος από τον ελληνικό λαό, η πλάτη μου αντέχει χτυπήματα, αντέχω μέχρι να τους τσακίσω» τόνισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Ο κ. Καμμένος ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για την εισβολή του Ρουβίκωνα στον προαύλιο χώρο του ΥΠΕΘΑ, χαρακτήρισε πολύ σοβαρό θέμα την εν λόγω ενέργεια, προσθέτοντας ότι «δεν έπρεπε να μπει (η ομάδα) ούτε και να βγει».

Πρόσθεσε ότι θα καλέσει σε αλλαγή της σχετικής νομοθεσίας, διευκρινίζοντας ότι η στρατιωτική αστυνομία δεν έχει δικαιοδοσία να προβεί σε συλλήψεις πολιτών εντός στρατιωτικών χώρων.

«Είναι απαράδεκτο φαινόμενο η εισβολή ομάδων (σε στρατόπεδο)» είπε ο κ. Καμμένος προσθέτοντας, ακόμα ότι «κάποιος ήταν ειδοποιημένος στον 3ο όροφο του ΥΠΕΘΑ και από την πρώτη στιγμή "τράβαγε" βίντεο και φωτογραφίες, θα βρούμε τι έγινε και θα πάρουμε μέτρα να μην ξαναγίνει».