ΔΙΕΘΝΕΣ
24/11/2017 09:39 EET | Updated 24/11/2017 09:39 EET

Πούτιν: Η αμυντική βιομηχανία να είναι έτοιμη να αυξήσει την παραγωγή στρατιωτικού υλικού

Mikhail Metzel via Getty Images
SOCHI, RUSSIA NOVEMBER 23, 2017: Russia's President Vladimir Putin chairs a meeting with Russian Defence Ministry top officials and representatives of the Russian Defense Industry, at Bocharov Ruchei residence. Mikhail Metzel/TASS (Photo by Mikhail Metzel\TASS via Getty Images)

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, δήλωσε την Τετάρτη πως οι μεγάλες ρωσικές επιχειρήσεις του χώρου της άμυνας θα έπρεπε να είναι έτοιμες να αυξήσουν την παραγωγή στρατιωτικού υλικού και υπηρεσιών, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα των Moscow Times.

Μιλώντας σε συνάντηση στο Σότσι σχετικά με την άσκηση Zapad 2017 τον Σεπτέμβριο, ο Πούτιν είπε σε αξιωματούχους του υπουργείου Άμυνας και τους ηγέτες της αμυντικής βιομηχανίας ότι οι επιχειρήσεις θα έπρεπε να είναι έτοιμες να αυξήσουν την παραγωγή τους.

«Η δυνατότητα της οικονομίας να αυξήσει γρήγορα την έκταση προϊόντων και υπηρεσιών του χώρου της άμυνας την κατάλληλη στιγμή είναι μια από τις πιο σημαντικές προϋποθέσεις για τη διασφάλιση της εθνικής ασφάλειας» τόνισε- υπενθυμίζοντας πως το 2015 το συγκεκριμένο θέμα είχε συζητηθεί εκτενώς.

«Δόθηκαν οδηγίες για τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων παραγωγής, τη δημιουργία αποθεμάτων υλικού και τεχνικών πόρων και τη διασφάλιση της μεταφοράς στρατευμάτων» είπε σχετικά.