Παραδοσιακοί Κουραμπιέδες Αηδονοχωρίου

Πρόκειται για νηστίσιμους κουραμπιέδες λαδιού, ουσιαστικά δεν έχουν καμία σχέση με τους κλασικούς κουραμπιέδες, φτιάχνονται με ελάχιστα υλικά, δεν περιέχουν αμύγδαλο και είναι ελαφρά σιροπιασμένοι, παρόλαυτα η γευση τους μοιάζει μ΄αυτή του κουραμπιέ!
|
Open Image Modal
funky cook

Υπέροχοι παραδοσιακοί κουραμπιέδες από το Αηδονοχώρι των Σερρών, μια πανεύκολη συνταγή που θα σας εντυπωσιάσει!

Πρόκειται για νηστίσιμους κουραμπιέδες λαδιού, ουσιαστικά δεν έχουν καμία σχέση με τους κλασικούς κουραμπιέδες, φτιάχνονται με ελάχιστα υλικά, δεν περιέχουν αμύγδαλο και είναι ελαφρά σιροπιασμένοι, παρόλαυτα η γευση τους μοιάζει μ΄αυτή του κουραμπιέ!

Υλικά

> Για τους Κουραμπιέδες

200 ml. ελαιόλαδο

100 ml. αλισίβα ή νερό

105 gr. ζάχαρη κρυσταλλική

30 gr. φρυγανιά

1 κουταλάκι του γλυκού baking powder

¼ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

1 κάψουλα βανιλλίνης

400 gr. αλεύρι

> Για το Σιρόπι

300 ml. νερό

220 gr. ζάχαρη κρυσταλλική

2 κουταλιές της σούπας ανθόνερο

> Επιπλέον θα χρειαστείτε

Ζάχαρη άχνη

Οδηγίες

Προσθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C Κελσίου.

Σε ένα μπωλ βάζουμε το ελαιόλαδο και την ζάχαρη και ανακατεύουμε τα υλικά 2 λεπτά.

Προσθέτουμε την αλισίβα, την βανίλια, την σόδα, το baking powder και ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε την φρυγανιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Open Image Modal

Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και ζυμώνουμε, μέχρι να πάρουμε μια απαλή, βελούδινη ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια.

Open Image Modal

Πλάθουμε κουραμπιέδες στο σχήμα που θέλουμε, κόβουμε την ζύμη σε ισόποσα κομμάτια των 24-26 gr., έτσι ώστε οι κουραμπιέδες να είναι ομοιόμορφοι, να ψηθούν και να σιροπιαστούν σωστά για τέλειο αποτέλεσμα!

Ακουμπαμε τους κουραμπιέδες σε λαδόκολλα, που έχουμε στρώσει σε δίσκο ψησίματος.

Open Image Modal

Ψήνουμε τους κουραμπιέδες για περίπου 20-22 λετπά στους 170°C Κελσίου, στις αντιστάσεις.

Ακουμπάμε τους κουραμπιέδες σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς πριν τους σιροπιάσουμε!

Open Image Modal

Βαζουμε τα υλικά για το σιρόπι να βράσουν, χωρίς να ανακατέψουμε και βράζουμε 4 λεπτά, αφού πάρει την πρώτη βράση το σιρόπι.

Βουτάμε τους κουραμπιέδες στο καυτό σιρόπι και τους σιροπιάζουμε για μερικά λεπτά.

Open Image Modal

Ακουμπάμε τους σιροπιασμένους κουραμπιέδες σε σχάρα και αφήνουμε 1-2 ώρες να στεγνώσου.

Κοσκινίζουμε την άχνη σε ένα μπωλ και βουτάμε μέσα τους κουραμπιέδες, καλύπτωντας τους με άχνη.

Τοποθετούμε τους κουραμπιέδες σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με επιπλέον άχνη ζάχαρη!

Open Image Modal
Open Image Modal

Για περισσότερο Funky Cook πατήστε εδώ.