Γαρίδες Σκορδάτες

Τα θαλασσινά δεν λείπουν από το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας και επειδή λένε «Το τραπέζι της Καθαροδευτέρας στρώνεται όλη μέρα» σίγουρα θα χωράνε και οι τέλειες πικάντικες, σκορδάτες γαρίδες!
|
Open Image Modal
funky cook

Τα θαλασσινά δεν λείπουν από το τραπέζι της Σαρακοστής και επειδή η Σαρακοστή μόλις άρχισε, ήρθε η ώρα για τέλειες πικάντικες, σκορδάτες γαρίδες!

Υλικά

10 μεγάλες γαρίδες

4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

70 ml. ελαιόλαδο

1ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

4-5 κουταλιές της σούπας ξύδι από σέρι ή λευκό ξύδι

1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα καπνιστή

½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι γλυκό

Οδηγίες

Open Image Modal

1. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο, τα μπαχαρικά και το σκόρδο και σωτάρουμε για 2 λεπτά.

2. Προσθέτουμε τις γαρίδες και τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν βαθύ πορτοκαλί χρώμα.

Open Image Modal

3. Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία, προσθέτουμε τον μαϊντανό και σβήνουμε με το σέρι.

4. Αφήνουμε μερικά λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και να δέσει η σάλτσα.

Open Image Modal

5. Σερβίρουμε τις γαρίδες όσο είναι ζεστές.

6. Αν θέλουμε συνοδεύουμε με ψιλοκομμένο τουρσί και ταμπάσκο.